SLAVLJE 5:3 U LJUBLJANI

'Medvjedi' i dalje ne znaju za poraz u Tivoliju

10.12.2011 u 01:33

Bionic
Reading

U 30. kolu Ebela Medveščak je gostovao u Ljubljani, a u Zagreb se i po osmi put vraća s pobjedom (5:3). 'Medvjedi' u tri godine Ebela još nisu izgubili utakmicu u Tivoliju

Zagrebački 'medvjedi' i dalje ostaju enigma za hokejaše Olimpije. U osmom nastupu u Tivoliju otkad je Ebela, Medveščak je stigao i do osme pobjede, prepustivši domaćinima tek katkad bod osvojen izborenim produžecima. U 30. kolu Ebela 'zmajčeki' nisu stigli niti do tog boda. Na semaforu je svjetlilo 5:3 (2:2, 1:1, 2:0).

Poluprazni Tivoli, u kojem se smjestilo i 100-tinjak hrvatskih navijača, svjedočio je vrlo dobroj utakmici obiju momčadi, ali u kojoj su se Zagrepčani ipak bolje snašli. Poveli su domaćini u 6. minuti preko Fraisera, nakon što su 'medvjedi' propustili nekoliko izvrsnih prilika na samom startu susreta, no Kinasewich je izjednačio već minutu i pol kasnije. Bolju igru u prvoj trećini gosti su okrunili golom Truhna u 15. minuti, no do isteka prve trećine ipak nisu ostali u vodstvu. Izjednačio je Hočevar u 17. minuti.

Golijada se nastavila i u drugoj trećini. Hughes je zabio za vodstvo Olimpije 3:2 u 27. minuti, no Truhno je zabio svoj drugi gol na utakmici nepunu minutu kasnije iz kontranapada u kojem je sudjelovalo čak četiri 'medvjeda' nasuprot samo jednom 'zmajčeku'. S tih 3:3 otišlo se na zadnji odmor, a onda su stigla dva brzinska pogotka Zagrepčana, postignuta u samo 21 sekundu.

Prvo je Day zabio za 4:2 nakon samo minutu i 19 sekundi nastavka, a onda je doslovce u idućem napadu zabio i Zanoški. Do kraja utakmice Medveščak je dokazao da je kvalitetnija momčad od Olimpije, no golova više nije bilo. Domaći golman Lamoreux obranio je sve što su 'medvjedi' puknuli prema njemu, a i Kristan se iskazao s nekoliko izvrsnih obrana.

Novom pobjedom Medveščak je učvrstio treću poziciju na ljestvici, s dva boda manje od drugoplasiranog Red Bulla, te devet bodova manje od prvog Linza. U idućem kolu 'medvjedi' su slobodni, a prvu narednu utakmicu igrat će nakon kratke pauze, 20. prosinca u Villachu.