ODE I DRUGO MJESTO

Medvjedi teško stradali u Salzburgu

06.12.2011 u 22:32

Bionic
Reading

Medveščak je u svojoj 151. utakmici u EBEL-u izgubio na gostovanju u Salzburgu od Red Bulla sa 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)

Vrata medvjeda čuvao je Michael Ouzas, a netaknutu mrežu uspio je sačuvati prvih devet minuta kada je u samo 58 sekundi primio dva pogotka (Aubin i Trattnig). Uslijedila su dva isključenja u našoj momčadi (Truhno i Brine), a kod ovog drugog domaćin je iskoristio igrača više i zabio za 3:0 (Lynch). Zanimljivo je da su u prvoj trećini medvjedi imali čak 21 udarac prema vratima Red Bulla, domaćin je uputio deset udaraca, a tri su završila u našoj mreži!

Tek polovicom druge trećine Medveščak je zaigrao mnogo bolje. Truhno je iskoristio situaciju četiri na četiri i smanjio omjer (3:1). No, zadnjih osam minuta medvjedi su uglavnom igrali s igračem manje, jer su redom bili isključivani Morency, Truhno, Zanoški, a 29 sekundi prije kraja Salzburg je zabio za 4:1 (Williams).

Medvjedi su u posljednjoj trećini još igrački pali, na brzinu su primili još dva gola (Abid i Brucker), a poraz je ublažio Zanoški, dok su medvjedi igrali s igračem manje. Potkraj utakmice na ledu su se potukli Morency i Lynch.

'Odigrali smo jednu od najlošijih obrana ove sezone. Trener Raymond imat će mnogo toga za reći igračima', kazao je sportski direktor Medveščaka Dragutin Ljubić, koji je ponovno našao zamjerke mađarskim sucima.

A kako i ne bi jer je nakon prve dvije trećine Medveščak imao devet puta po dvije minute kazne, dok je Red Bull imao samo jedno isključenje. Medvjedi su zadnji put izgubili 20. studenog kod Graza 3:5. U petak Medveščak gostuje u Ljubljani kod Olimpije (19,15 sati).

Rezultati 29. kola: Salzburg - Medveščak 6:2, KAC - Olimpija 3:4, Znojmo - Villach 5:1, Vienna - Linz 2:5, Jesenice - Graz 0:3.

Poredak:
Linz 43 boda, Salzburg 36, Medveščak 34, Olimpija 31, Alba Volan 29...