Ostali sportovi SAMOSTRELIČARSTVO

Tihana Odlešić i Domagoj Pereglin zlatni na Tajvanu

Hrvatski reprezentativac Domagoj Pereglin, sadašnji svjetski i europski prvak, na Tajvanu je osvojio zlatnu medalju na Kupu domaćina u sklopu šestog međunarodnog prvenstva Azije u gađanju samostrelom na otvorenom

Andrej Krstinić, drugi hrvatski reprezentativac, osvojio je srebrno odličje. Istodobno, u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je hrvatska reprezentativka Tihana Odlešić. Od naših predstavnika na Tajvanu, u gradu Taoyuanu, još su nastupili Zoran Špoler i o svom trošku Željko Tijan.

Vođa puta bio je Pero Stojnić, koji je na međunarodnom azijskom prvenstvu u gađanju samostrelom bio član žirija i sudac. Stojnić je, inače, ambasador Međunarodne samostreličarske unije. Njegova je ambasadorska zadaća da predstavlja, popularizira i razvija gađanje u samostrelu na otvorenom.

I na Tajvanu mu se ukazala prilika da na licu mjesta nekoga poduči.

'Prvi put na međunarodnom azijskom prvenstvu sudjelovali su i indijski reprezentativci, pravi početnici u gađanju samostrelom, no kako u svemu tome nisu bili dovoljni vješti i opremljeni, organizator ih je želio diskvalificirati', kaže Pero Stojnić.

Do diskvalifikacije, međutim, nije došlo: Stojnić je na licu mjesta obučavao indijske predstavnike i pratio ih do završetka natjecanja. Most suradnje je tako otvoren, a Stojnić će održati i tečaj indijskim samostreličarima.

Inače, Svjetsko prvenstvo 2012. u gađanju samostrelom na otvorenom održat će se u Mongoliji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku