DOLAZI LIDER

Medvjedi najgrublji, Kristan najčvršći

27.11.2011 u 12:12

Bionic
Reading

Medvjedi su u strašnoj formi. Dolazi im Linz, a u posljednjih deset nastupa imaju devet pobjeda i jedan poraz, uz gol razliku 46:16

Ili, kao što igrači kažu:

'Dokazali smo da imamo momčad koja može osvojiti i naslov.'

Nakon što su se u petak prošetali protiv Znojma (pobjeda 5:1) te se popeli na treće mjesto EBEL lige, hokejaši Medveščaka danas će u 18.30 sati (HTV 2) u Ledenoj dvorani dočekati vodeći Linz.

'Polako! Lijepo je vidjeti nas na trećem mjestu, ali sada je najvažnije da ne poletimo. Treba igrati utakmicu po utakmicu, a prvi cilj je da budemo među prvih šest te tako izravno osiguramo nastup u četvrtfinalu', smiruje strasti sportski direktor Medveščaka Dragutin Ljubić.

Sa 79 postignutih pogodaka u cijeloj sezoni, medvjedi su druga najefikasnija momčad (Linz 90), no trenera Raymonda više veseli što sa 59 primljenih pogodaka Medveščak ima treću najbolja obranu u ligi. Razlog za to sigurno je i vratar Robert Kristan, koji ima uvjerljivo najviši postotak obrana (94,4) od svih vratara u ligi. Medvjedi imaju i dva 'najzločestija' igrača u ligi. Pascal Morency sa čak 134 minute isključenja predvodi ljestvicu najkažnjavanijih igrača, a iza njega je Tomislav Zanoški sa 82 minute. Treći je Antti Pusa iz Jesenica.

Za današnji susret protiv Linza zbog ozljeda najvjerojatnije neće konkurirati Greg Day i Slava Truhno, dok se Robert Kristan vraća na vrata nakon utakmice pauze zbog djedove smrti.

Parovi 26. kola: Medveščak - Linz, Alba Volan - KAC, Vienna Capitals - Znojmo, Villach - Jesenice, Olimpija - Red Bull Salzburg.

Poredak: Linz 39, RB Salzburg 30, Medveščak 28, Olimpija 28, KAC 27 bodova...