NAPOKON DRUGI

Zagreb razbio Chambery za drugo mjesto

26.11.2011 u 21:59

Bionic
Reading

U 6. kolu rukometne Lige prvaka, zagrebaši su u Areni bili bolji od Francuza sa 28:20 (14:7) i tako došli nadomak drugog mjesta u skupini iza europskog prvaka Barcelone

CO Zagreb upisao je i drugu pobjedu nad francuskim Chamberryjem u razmaku od samo tjedan dana. Nakon pobjede u Francuskoj zagrebaši su u Areni bili bolji sa 28:20 (14:7), a prvo ime momčadi Ivice Obrvana bio je Zlatko Horvat koji je zabio šest pogodaka.

Najveći dio posla zagrebaši su obavili u prvom dijelu u kojem su sjajnom obranom izborili teško dostižnih 14:7. Francuzi su početkom nastavka prednost istopili na četiri gola, ali uslijedila je pravovremena reakcija i mirna završnica. Osim Horvata istaknuli su se i Marić i Kopljar s tri gola, a za goste je samo jedan gol zabio njihov najbolji igrač, hrvatski reprezentativac Damir Bičanić.

Nakon šest kola prvo mjesto u skupini A drži Barcelona s maksimalnih 12 bodova, drugi je CO sa 10, Chamberry ima šest, Kadetten četiri, baš kao i Savehöf, dok je Bosna posljednja bez bodova.

Podsjetimo, proteklih sezona Zagreb bi redovito skupine završavao kao treća momčad i onda voljom ždrijeba dobila neprelazne suparnike. Njih u trećoj jakosnoj grupi ne bi trebalo biti i hrvatski prvak sada ima lijepu trasu prema četvrtfinalu natjecanja. Tko zna, možda i prema završnom turniru u Njemačkoj.