FERRER NEMOĆAN

Federer u 100. finalu traži povijesni naslov

26.11.2011 u 17:56

Bionic
Reading

Roger Federer pobijedio je 7:5, 6:3 Davida Ferrera u prvom polufinalu završnog turnira tenisača u Londonu. Švicarski je tenisač izborio tako svoj 100. finale karijere, a hoće li doći i do 70. titule, znat će se sutra

Fedex se sa Španjolcem obračunao za samo 86 minuta igre, prije svega briljantnim servisom. Prvog servisa ušlo mu je 63 posto (Ferreru 56), pogodio je šest as servisa, nije imao ni jednu dvostruku pogrešku, a protivniku nije dao ni jednu priliku za oduzimanje servisa (on sam je iskoristio tri od osam).

Trijumfom nad Ferrerom Federer je upisao svoju 806. pobjedu karijere, čime se izjednačio s legendarnim Šveđaninom Stefanom Edbergom na 6. mjestu vječne ljestvice. Sutra će Švicarac igrati svoj sedmi finale na završnom turniru, a dosad je osvojio pet Mastersa. Pobjedi li, postat će prvi igrač sa šest završnih naslova, trenutno je sa Samprasom i Lendlom izjednačen na po pet kruna.

Također, pobjedom nad španjolskim tenisačem, Federer je osigurao treće mjesto u poretku tenisača (preskočio je Andyja Murraya) i to mu je deveta godina zaredom da sezonu završava u prva tri.

Ključan gem meča, break Federera za 6:5 u prvom setu