NAJBOLJA BORBA IKAD

Henderson bolji od Rua nakon pet krvavih rundi

20.11.2011 u 16:05

Bionic
Reading

Četvrta runda je po mnogima bila jedna od najluđih u povijesti UFC-a. Rua je počeo taek-won-doom i dobio borbu na tlu. Ipak, Henderson je dominirao, a pred kraj su obojica bili vidljivo iscrpljeni

U 25 minutnoj krvavoj borbi, koju su mnogi nazvali najboljom borbom u povijesti UFC-a, Amerikanac Dan Henderson je pobijedio Brazilca Mauricija 'Shogun' Rua jednoglasnom odlukom sudaca

Henderson i Rua su u pet rundi pružili gledateljima istinski spektakl u San Joseu. Američki je borac dominirao u drugom dijelu borbe te je sakupio dovoljan broj bodova za pobjedu.

Henderson je imao odličan početak, ali je Rua znao odgovoriti, uspio je dobiti rundu iako mu je lijevo oko bilo već okrvavljeno. Oba borca taktizirali su u drugoj rundi, u kojoj je Amerikanac pokazao više svježine. U trećoj rundi Brazilac je zamalo nokautiran. Rua je u jednom trenutku završio na parteru, a Henderson ga je počeo silovito udarati.

Četvrta runda je po mnogima bila jedna od najluđih u povijesti UFC-a. Rua je počeo taek-won-doom i dobio borbu na tlu. Ipak, Henderson je dominirao, a pred kraj su obojica bili vidljivo iscrpljeni.

U petoj rundi slično kao u prethodnoj. Oba borca su pokušavala preživjeti nakon 20 brutalnih minuta. Obojica su borbu završila krvavih glava. Bila je to jedna od najzanimljivijih borbi u UFC-u.