2:1 U LJUBLJANI

'Medvjedi' stigli do sedme uzastopne pobjede u Tivoliju

18.11.2011 u 21:44

Bionic
Reading

Medveščak otkad igra Ebel nikad nije izgubio u Tivoliju. Tradicija se nastavila i u 22. kolu; 'medvjedi' su nadvisili Olimpiju u Ljubljani sa 2:1

Pobjedom 2:1 u Ljubljani zagrebački Medveščak je stigao do sedme uzastopne pobjede u Ebelu. Bio je to ujedno i sedmi uzastopni trijumf 'medvjeda' nad Olimpijom u Tivoliju, ostvarenje koje očito jako 'boli' domaće navijače, jer je utakmica odigrana u prilično neprijateljskoj atmosferi, prepunoj prijetnji s tribina, upućenih čak i zagrebačkim novinarima.

U Tivoliju u petak navečer, u 22. kolu Ebela 'medvjedi' su odigrali vrlo dobru utakmicu i nakon vodstva od 2:0 ostvarenog do 24. minute znalački priveli susret kraju. Prvi gol u mreži domaćeg golmana Lamoureuxa pospremio je Saša Martinović u 5. minuti, nakon fine akcije Kanaeta i Brinea. Medveščak je dominirao u prvih 20 minuta, odigravao brze, filigranski točne akcije, no pak nikako nije ulazio u mrežu Olimpije. U tom dijelu igre vidjeli smo i zanimljiv šakački obračun Morencyja i Groznika, nakon kojeg je za glavu niži zagrebački Kanađanin s osmijehom otišao na klupu za kažnjene igrače, šaljući poljupce domaćim igračima.

Druga trećina također je započela golom gostiju. Kinasewich je pospremio pak u mrežu nakon jedne gužve pred domaćim golom i tako najavio osvajanje nova tri boda. Ipak, trunku nade Ljubljančanima dao je Pance pogotkom postignutim samo pola minute nakon gola 'medvjeda'. Ubrzo zatim uslijedio je prekid od nekoliko minuta te isključenje Morencyja s utakmice, a da se nije ni potukao, niti provocirao domaćine. Štoviše, domaći igrač Cole je bio taj koji je skinuo rukavice u želji za obračunom, no s druge strane naišao je tek na osmijeh suparnika.

Kako bilo, do početka posljednjih 20 minuta Medveščak je propustio čak i udvostručiti svoje vodstvo, no Banham i Kostović promašivali su čiste prilike u kontranapadima, a domaćini gotovo statirali i u rijetkom prilikama prijetili Kristanu.

Devet minuta u 20 sekundi prije kraja utakmice Prpic je postigao i treći gol za Medveščak, no suci su ga poništili jer je domaći golman pomaknuo gol. Ne bi bilo ništa sporno da je za to sankcioniran, no utakmica je nastavljena kao da se ništa nije dogodilo. A ništa se nije dogodilo ni u rezultatskom smislu do isteka 60. minute. Medveščak je izvrsno odigrao posljednje minute utakmice ne dopustivši suparniku ni da zaprijeti Kristanu.

Iduću utakmicu, koja je na rasporedu već u nedjelju, 'medvjedi' gostuju u Grazu, a u utorak im slijedi ponovni odlazak u Jesenice.