SUSEDGRAD SOKOL

Zumba fitnes za mame, taekwondo za djecu

17.11.2011 u 14:05

Bionic
Reading

Sve su veći izgledi da trenerica u klubu Renata Crkvenac postane prva hrvatska sutkinja na olimpijskom turniru u taekwondou

Taekwondo klub Susedgrad Sokol osnovan je 1993. spajanjem Susedgrada i zaprešićkog Sokola.

'Radi veće kvalitete, radi stvaranja jakog kluba u zapadnom dijelu grada', kaže Anđelko Vučenik, danas tajnik Zagrebačkog taekwondo saveza.

Gradskim preustrojem Zaprešić je postao samostalan grad pa su Zaprešićani 2004. osnovali Zaprešić, a Susedgrad Sokol nastavio je radom na zagrebačkom području.

'U Gornjem Vrapču, u Vrapčanskoj ulici 166, preuredili smo zapušteni prostor za treniranje i okupljanje. Zumba fitnesom omogućili smo da vježbaju i majke u vrijeme kad vježbaju i njihova djeca', objašnjava Anđelko Vučenik.

Osim u Gornjem Vrapču, treneri taekwondo kluba Susedgrad Sokol vježbaju polaznike i u Podsusedu, Stenjevcu, Šestinama, Španskom i Malešnici. Klub okuplja dvjestotinjak članova.

'Onima koji se žele baviti natjecateljskim sportom omogućujemo treninge dvaput na dan. Istodobno, onima koji se žele baviti sportom manje intenzivno omogućujemo bavljenje formama. No svima preporučujemo da završe školu, a kad nekome 'zaškripi', dajemo i poduke iz engleskog i matematike', dodaje Vučenik.

Seniorka Jelena Ivančić najistaknutija je članica kluba. Na Svjetskom prvenstvu 2009. osvojila je peto mjesto. Tin Solenički osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2010. Napokon, Mislav Letinčić 2009. bio je europski kadetski prvak. Pristižu i mladi predvođeni Damjanom Žepinom i Filipom Kopjarom.

Vučenik još podsjeća da je Susedgrad Sokol imao i dva olimpijska kandidata: Hrvoja Bregeša za Sydney 2000. i Kristinu Kralj za Atenu 2004.

Klupski trenerski tim predvode Hrvoje Bregeš i Renata Crkvenac. Bregeš je inače trener hrvatske juniorske reprezentacije, a Renata Crkvenac je i međunarodna sutkinja. Nakon suđenja na američkim i afričkim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu 2012. Renata će u prosincu imati posljednji test u Londonu.

'Veliki su izgledi da Renata postane prva hrvatska sutkinja u taekwondou na Olimpijskim igrama', zaključuje Vučenik.