NA KRAJU SEZONE

Gusari dočekuju gromove u Prečkom

17.11.2011 u 08:55

Bionic
Reading

Damir Župan predvodit će Zagreb Raiderse protiv Zagreb Thundera kao glavni trener

Damir Župan, glavni trener Zagreb Raidersa, kluba američkog nogometa sa sjedištem u Španskom, u subotu, 19. studenoga, na igralištu Prečkog predvodit će svoju momčad u susretu sa Zagreb Thunderom.

Posljednje ovosezonsko nadmetanje počet će u 15 sati.
Župan se s američkim nogometom upoznao u Njemačkoj, gdje je živio do povratka u Hrvatsku prije tri i pol godine.

'Američki nogomet gledao sam na televiziji, a prijatelji su me pozvali da im se pridružim. Kad sam to učinio, više me zanos za američkim nogometom nije napuštao', kaže Župan.

Njegova igračka karijera trajala je 18 godina. U oproštajnoj utakmici Županov klub Zagreb Raiders ugostio je Bayern All-Star.

Iz poštovanja prema Županovom doprinosu klubu, Zagreb Raiders 'umirovio' je majicu s brojem sedam na leđima.
Vrativši se u Hrvatsku s iskustvom prvoligaškog igranja i treniranja u Njemačkoj, Župan je godinu i pol bio član Zagreb Thundera, a sad je već dva ljeta u Zagreb Raidersima. Gromove je zamijenio gusarima.

Zanimanje za američki nogomet u Hrvatskoj je sve veće. Uostalom, pogledajte samo niz zagrebačkih klubova: Zagreb Patriots, Zagreb Thunder, Zagreb Raiders, Zagreb Capitals...

'U Osijeku djeluje Osijek Cannos', domeće Župan, a klubovi niču od Splita do Vinkovaca.

'Predsjednik Zagreb Raidersa je Edoardo Fumagalli, nekoć je igrao ragbi u Italiji, on nam je nabavio i opremu, a u vodstvu kluba su još tajnik Matija Bilandžija i Alan Bašić', dodaje Župan.

Glavni trener i koordinator napada je Damir Župan, a koordinator obrane američki stručnjak s hrvatskom adresom John Anderson.

Evo i popisa zagrebačkih gusara - QB: Dario Zajec;
WR: Neven Cvitaš, Hrvoje Marković, Petar Prskalo, Nikola Šimunović, Zolik Nemet, Ivan Barić, Matej Koren;
TE: Martin Gjureković;
WR, QB: Josip Otmančić;
RB: Dean Brebrić, Ivan Krešo, Dominik Lovrić, Alan Ilijić, Matija Bilandžija, Stjepan Lazar;
OL/DL: Ante Bešlić, Luka Gruičić, Zvonimir Plivelić, Matej Vida, Ivan Banović, Goran Marić, Bojan Šekoranja, Luka Ban, Mislav Pokrovac. Goran Malogorski, Marko Burazor, Nino Vela, Marino Babić;
LB: Goran Britvec, Josip Rebrnjak, Filip Šuligoj, Nikola Zajec, Sven Mijić, Davor Horina, Kruno Kovačić;
DB: Matija Obraz, Matija Berc, Krunoslav Cvitaš, Tin Herenčić, Tomislav Lozančić, Filip Stipanović, Borna Radatović, Mario Bokor, Filip Stubičar, Karlo Švacov, Filip Samandžić.