LIGA PRVAKA

Zagreb kod Kiela s vjerom u prolaz

03.04.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Rukometaše Zagreb CO-a u subotu (17 sati) očekuje uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Hrvatski prvak će u Sparkassen-Areni loviti polufinale nakon što je prvi dvoboj u Zagrebu završio 28:28

S puno optimizma i samopouzdanja, igrači Zagreba otputovali su na gostovanje kod Kiela. Bez obzira na to što ne nose nikakvu prednost iz prve utakmice, u taboru hrvatskog prvaka vjeruju da mogu iznenaditi prvaka iz 2007. te finalista ovoga natjecanja od prošle godine. Uloga favorita na strani je Kiela, koji je tek u Ledenoj dvorani po prvi puta ove sezone zabio manje od 30 golova u jednoj utakmici. No i hrvatska momčad ima svoje adute, a jedan od njih je i statistički podatak da u Ligi prvaka još nisu izgubili na gostovanju.

'Naravno da možemo igrati puno bolje, u prvoj utakmici nismo pokazali sve svoje adute', izjavio je Domagoj Duvnjak, a slično je rezimirao i trener Senjanin Maglajlija.

'Šanse za prolaz su 50-50.'

Zagreb je u prvoj utakmici promašio nekoliko zicera te sedmeraca, a usto prvi strijelac Kiro Lazarov nije imao svoj dan. Ako se to ne ponovi u drugoj utakmici, tada hrvatski predstavnik ima pravo na nadu.

No ni u Kielu se ne razbacuju bahatim izjavama. U njihovim medijima Zagrebov sastav iznimno se cijeni, a kao najopasniji igrači spominju se Igor Vori, Ivano Balić te Kiro Lazarov.

'Gledao sam utakmice Zagreba i oni su pokazali bolje igre u gostima. Zato moramo biti oprezni, jer nas čeka težak dvoboj. Moramo biti puno brži na njihovu obranu 3-2-1, jer smo u Zagrebu djelovali usporeno', izjavio je trener Kiela Alfred Gislason, a respekt prema hrvatskim rukometašima osjeća se i u riječima češkog reprezentativca Filipa Jiche.

'Ništa nije gotovo iako imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Protiv Zagreba će nam trebati i pomoć gledatelja.'

Dvorana Kiela je rasprodana (10 tisuća gledatelja), sve je spremno za rukometni spektakl u kojem će samo jedna vrhunska momčad završiti s visoko podignutim rukama u zraku.

Uzvratne utakmice četvrtfinala:

HSV – Flensburg, 3. travnja, 19 sati, (28:25)
Kiel – Zagreb, 4. travnja, 17 sati, (28:28)
Veszprem –Ciudad Real, 4. travnja, 17.15, (24:29)
Löwen – Cehovski Medvedi, 5. travnja, 17.15, (31:33)