Predsjednik i 'medvjedi' gosti Unicefa na Interliberu

Predsjednik i 'medvjedi' gosti Unicefa na Interliberu

09.11.2011 u 10:07

Bionic
Reading

PRedjednik Josipović, te 'medvjedi' Kanaet, Blagus, Šijan i Zanoški posjetili su Unicefov šator na Interliberu, te se družili s učenicima OŠ Voltino

Kako izgleda život djece u Africi? U kakvim kućama tamo žive djeca? Što se događa s djecom koja izgube svoje roditelje u potresu? Kad su postali hokejaši? Zašto ste se na zadnjoj utakmici potukli na ledu? Kako se dobije malarija? Zašto u Africi djeca pišu na male pločice?

Samo su neka od pitanja koja su učenici Osnovne škole Voltino, koji sudjeluju u programu 'Škole za Afriku', postavljali Unicefovoj ambasadorici Maji Vučić, hokejašima Medveščaka Dominiku Kanaetu, Mislavu Blagusu, Tomu Zanoškom i Ivanu Šijanu na otvaranju sajma knjiga Interliber, 8. studenoga, u pravom Unicefovom šatoru. Tom prigodom posjetio ih je i Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je obišao Unicefov štand te sa zanimanjem razgledao krizni šator koji je za tu prigodu stigao iz centralnog skladišta u Kopenhagenu.

Tako se uz UNICEF-ov štand, na zagrebačkom velesajmu, u paviljonu br. 6, sve do zatvaranja Interlibera, 13. studenoga, može razgledati i autentični Unicefov šator zajedno sa svim humanitarnim potrepštinama koje se zemljama dostavljaju tijekom kriznih situacija.