SHOW U DOMU SPORTOVA

Bajka se nastavlja: 'Medvjedi' zabili Villachu sedam komada

06.11.2011 u 19:46

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka nastavljaju s fenomenalnim rezultatima u Ebel ligi. Nakon 5:0 protiv aktualnih prvaka Red Bulla u petak, u nedjelju su doslovce razbili Villach, s također super uvjerljivih 7:1

Bajka 'medvjeda' se nastavlja! Niz pobjeda od nedjelje je povećan na broj pet, i to nakon super uvjerljive pobjede od 7:1 nad Villachom. Zagrebački Medveščak očito je ušao u pobjednički tonus te nošen ponovno izvrsnom publikom pobjeđuje suparnika za suparnikom. No važnije od toga je što 'medvjedi' igraju zaista fenomenalno, lome suparnika strašnim ritmom i fenomenalnim kontranapadima, a obrana je pritom dovoljno koncentrirana da suparnički pakovi rijetko i stignu do Roberta Kristana.

Golijada protiv Villacha na neki je način samo nastavak golgeterski uspješnog petka kad je aktualni prvak Red Bull popio pet komada, ne zabivši niti jedan. Villach je, dakle, utoliko bio uspješniji jer je barem jednom svladao domaćeg golmana, no broj pakova u gostujućoj mreži dokazuje kako ta austrijska momčad nije slučajno fenjeraš na prvenstvenoj ljestvici.

Neuvjerljivi gosti trebali su punih 45 minuta za postizanje gola, no za to vrijeme već je pet pakova završilo iza inače sasvim solidnog Bernharda Starkbauma. Austrijskog golmana dotad su bušili Frank Banham, Sasha Pokulok, Ryan Kinasewich, Adam Naglich i Greg Day, a onda je u 44. minuti i Marco Wieser dobio priliku na golu spasiti što se spasiti da. Nije puno pomoglo: još su dva paka završila u mreži Villacha do kraja susreta.

Prvo je David Brine u 50. minuti zabio šesti gol domaćina, a onda je 50-ak sekundi kasnije Kinasewich zabio i svoj drugi pogodak na utakmici, a sedmi Medveščaka.

Zagrebačka momčad je s pet uzastopnih pobjeda definitivno istaknula kandidaturu za sam vrh ljestvice. Ispada da su Olimpija i Jesenice, za razliku od Austrijanaca i Mađara, najneugodniji suparnici 'medvjeda'. Ljubljančani su slavili u Domu sportova nakon produžetaka, a Jeseničani s minimalnih 1:0. No upravo nakon tog poraza i pravih salvi negodovanja trenera, uprave i navijača, momčad je proigrala i krenula u niz pobjeda koji je zasad stao na broju pet.

Idućih pet utakmica 'medvjedi' igraju u gostima. Prvo protiv Olimpije i Jesenica u Sloveniji, zatim protiv Graza, ponovno protiv Jesenica i na kraju odlaze u Češku, kod Orlova iz Znojma.