PETARDA U DOMU SPORTOVA

Četvrta u nizu: 'Medvjedi' razbili Red Bull

04.11.2011 u 21:42

Bionic
Reading

U ludoj utakmici, u kojoj je pak ulazio u gol Red Bulla kao od šale, Medveščak je pobijedio ekipu iz Salzburga s 5:0. Bio je to susret izvrsna ritma, s puno udaraca na gol gostiju, a na kraju i nekoliko prilično opakih makljaža na ledu

Od poraza od Jesenica s minimalnih 0:1 i velikih kritika navijača i medija, ali i uprave kluba, hokejaši Medveščaka igraju u nevjerojatnom ritmu, nižući pobjede protiv jakih suparnika kao od šale. Četvrti suparnik koji je protiv 'medvjeda' ostao 'kratkih rukava' bio je aktualni prvak Ebela, salzburški Red Bull, kojeg su Zagrepčani natklizali kao rijetko kojeg suparnika.

Kontre su frcale sa svih strana, pucalo se iz svih mogućih i nemogućih pozicija, 'medvjedi' su i u 59. minuti klizali kao i na početku utakmice i hokejaši Red Bulla to jednostavno nisu mogli pratiti. Čast prvacima, ali onako kako je odigrao Medveščak u Ledenoj dvorani, tomu se ne bi uspješnije suprotstavile i jače momčadi.

Nošeni fenomenalnom atmosferom s prepunih tribina, 'medvjedi' su jurišali prema oba golmana gostiju kao da se bore za goli opstanak. Prvi gol 'pao' je na isteku 14. minute kad je Tom Zanoški znalački pobjegao suparničkim bekovima i izvrsnom fintom svladao Höneckla. Gosti se još nisu ni ispuhali, a već je bilo 2:0. Minutu i osam sekundi kasnije Ryan Kinasewich završio je brzu akciju Grega Daya i Andya Serticha, a 50-ak sekundi prije kraja prve trećine dvorana je eksplodirala nakon gola Pascala Morencyja.

Fenomenalnih 3:0 nakon 20 minuta igre dobilo je svoj nastavak i u narednoj trećini. Iskrilo je sa svih strana, a onda je u 35. minuti Adam Naglich povukao kontru s igračem manje, prvo promašio mrežu, a onda ponovno osvojio pak i savršeno dodao do Serticha kojemu nije bilo teško zabiti i četvrti gol. U tim trenucima na golu Red Bulla bio je Tordjman, ponajbolji golman lige.

Posljednja trećina bila je najluđa što se događaja na ledu tiče. Gosti su pojačali podbadanja 'medvjeda', nerijetko ih udarajući u prolazu dok Morencyju nije prekipjelo. Poletjele su šake, uletio je i Vjačeslav Truhno i začas je klupa za kažnjene igrače bila puna. No ni to nije bilo dovoljno, samo par minuta kasnije pred golom Roberta Kristana ponovno je jedan od Salzburžana radio nered, a Saša Martinović i Dario Kostović šakama su objasnili gostu da je takvo ponašanje na zagrebačkom ledu jednostavno nedopustivo. Na kraju su se 'pokefali' i Abid Ramzi i Tom Zanoški te Geoff Waugh i Alexandre Carrier.

I kao svojevrsnu osvetu za sve što se u posljednjoj trećini događalo u Ledenoj dvorani, Truhno je zabio i peti pogodak za Medveščak tri minute prije kraja utakmice, za super uvjerljivi niz 'medvjeda' od četiri pobjede u nizu.