NEIZBJEŽNA OPERACIJA

Cro Cop se protiv Nelsona borio teško ozlijeđen

04.11.2011 u 08:16

Bionic
Reading

Mirko Filipović je na borilačkom turniru UFC 137 doživio treći poraz u nizu, ali malo tko zna da je hrvatski gladijator u okršaj ušao ozlijeđen

Cro Cop je u trećoj rundi tehničkim nokautom izgubio i šest meč od kada je stigao u najmoćniju organizaciju MMA. Bio je i to treći izgubljeni meč zaredom koji je definitivno zaključio Filipovićevu karijeru u UFC-u.

No, iako je hrvatski borac pružio dobru borbu, nitko nije znao da je Filipović u kavez ušao ozlijeđen. Naime, u četvrtak je hrvatski borac otišao na pregled kod uglednog ortopeda dr. Damira Hudetza koji nije mogao vjerovati da je s takvom ozljedom samo prije šest dana imao borbu u kavezu.

Cro Cop je ignorirao ono što mu se dogodilo desetak dana prije borbe s Nelsonom.

'Mirko je morao otkazati tu borbu jer mu je pukla tetiva bicepsa, što je dosta neugodna i bolna ozljeda koja je nespojiva s punom snagom udarca. Takva ozljeda ne može se sanirati konzervativnom metodom, mora se operativno liječiti, što znači da šest tjedana s tom rukom ne smije ništa, a tek nakon tri mjeseca može s tom rukom početi vježbati. Ako bi se išao spremati za oproštajnu borbu u prosincu u Areni, Mirku bi se skratio mišić i ne bi se mogao operacijski rekonstruirati', kazao je dr. Hudetz.