PO UZORU NA MONTE CARLO

Formula 1 vozit će se i po ulicama New Yorka

26.10.2011 u 11:15

Bionic
Reading

Od 2013. u američkoj saveznoj državi New Jersey održat će se utrka svjetskog prvenstva formule 1, Velika Nagrada Amerike potvrdio je guverner New Jerseya Chris Christie

Utrka će se voziti po ulicama New Yorka, a dio ljubitelja formule 1 smatra kako će zasjeniti i slavnu utrku u Monte Carlu. Staza će biti postavljena uz obalu rijeke Hudson kroz područje Weehawken i Zapadni New York, kako bi neboderi Manhattana tvorili spektakularnu pozadinu, a oba područja spadaju pod državu New Jersey.

Guverner Christie je najavio kako za organizaciju utrke neće koristiti javna financijska sredstva, dodavši kako će događaj privući više od 100 tisuća gledatelja.

"Sretan sam što mogu potvrditi kako će New Jersey ugostiti utrku F1. Prema našim procjenama uz stazu koja će biti dugačka oko pet kilometara očekujemo više od 100.000 posjetitelja," kazao je Cristie.

SAD su bez utrke formule 1 od 2007. godine kada je održana posljednja utrka u Indianapolisu. Iduće godine u kalendar svjetskog prvenstva ulazi utrka u Austinu u Teksasu, a 2013. i u New Jerseyu pa bi Sjedinjene Američke Države od 2013. trebale imati dvije utrke.

Osim u Indianapolisu formula 1 se u SAD održavala i u Long Beachu, Riversideu, Las Vegasu, Watkins Glenu, Detroitu, Dallasu i Phoenixu.