PRIOPĆENJE KLUBA

Medveščak osudio navijačko vrijeđanje Gašpera Krošelja

24.10.2011 u 12:31

Bionic
Reading

Posve očekivano, čelnici Medveščaka osudili su uvrede na račun Gašpera Krošelja, golmana Jesenica. Uzvici 'Krošelj cigane', kažu u klubu, nisu dio sportske kulture niti momčadi, niti navijača 'medvjeda'

Na službenim stranicama KHL Medveščaka u ponedjeljak je oko podneva osvanulo priopćenje u kojem se osuđuje nedjeljno navijačko vrijeđanje Gašpera Krošelja. Evo cijelog priopćenja:

'Na završetku sinoćnje utakmice između momčadi KHL Medveščak Zagreb i momčadi Acroni Jesenica, vratar Jesenica Gašper Krošelj svojim je (ne)sportskim činom izazvao burnu reakciju zagrebačke publike, među kojima je izazvao i pogrdne povike s tribina kojima zasigurno nije mjesto na sportskim borilištima! Iako je vratar Krošelj možda pogrešno reagirao u trenutku slavlja, igrači i svi članovi sportskog kolektiva zagrebačkog KHL Medveščak najoštrije osuđuju ponašanje onog dijela navijača koji su vrijeđali igrača protivničke momčadi. Bez obzira na reakcije igrača na terenu smatramo kako bi naša publika trebala ostati dostojanstvena u svom navijanju i biti podrška svome klubu bez incidenata i reakcija koji na bilo koji način štete ugledu kluba, ali i njih samih.

Navijači zagrebačkih Medvjeda već su godinama zaštitni znak naše momčadi, njihova potpora i navijanje nezaobilazni su dekor na svim našim utakmicama, dodatni impuls igračima, ali i primjer kako se vjerno i s ljubavlju navija za svoj klub. Zbog svog su navijanja postali poznati diljem Europe, o atmosferi u Ledenoj priča se po cijelom svijetu, stoga vjerujemo da se ovakvi slučajevi neće ponoviti te da će atmosfera u Ledenoj ponovo zračiti pozitivnim nabojem na koji smo do sada bili i na koje ćemo u budućnosti biti ponosni.

Iz sezone u sezonu pokušavamo zajednički s našim navijačima osvijestiti građane o pravu na različitost i toleranciju i zato najoštrije osuđujemo vrijeđanje bilo kojeg igrača iz bilo koje momčadi, kao što osuđujemo i nedavno vrijeđanje Medveščakovog igrača Saše Rajsara na utakmici Prvenstva Hrvatske.

Napominjemo kako ovime nemamo namjeru izjednačiti sve navijače, jer velika je većina njih i sinoć pokazala kako im je pjesma Medveščaka i podrška klubu iznad svega, da je hokejaška igra za njih spoj radosti, hrabrosti i zajedništva te da svojim srčanim navijanjem žele pomoći svom klubu na putu do pobjede. Računamo na razumijevanje i podršku naših navijača s kojima moramo pokazati kako su svi naši sportski protivnici naši sportski prijatelji.

Pozivamo sve navijače i obožavatelje zagrebačkih Medvjeda da naše utakmice kao i sva sportska događanja u Hrvatskoj i dalje budu zajedničko slavlje momčadi i navijača'.