PO DRUGI PUTA

Rabijaši Novog Zelanda prvaci svijeta!

23.10.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Naslov svjetskih prvaka u ragbiju pripao je Novom Zelandu koji je u nedjelju u finalu na Eden Parku u Aucklandu pobijedio reprezentaciju Francuske 8-7.

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 5-0 za Novi Zeland iako su Francuzi dominirali. Novozelanđani nisu uspjeli doći do većeg rezultata zahvaljujući trima promašajima Pirija Weepua. Novi Zeland je igrao fantastičnu obranu i Francuzi je nisu uspjeli probit.

U drugom poluvremenu otvarač Stephen Donald je pogodio kazneni udarac i povećao rezultat na 8-0 za Novi Zeland. Nakon toga je najprije francuski kapetan Thierry Dusautoir imao polaganje, a onda su Francuzi ostvarili pretvaranje te su došli na 8-7. Iako su došli na samo bod razlike Francuzi nisu uspjeli probiti novozelandsku obranu do kraja utakmice unatoč činjenici da su imali veći posjed lopte cijelo drugo poluvrijeme.

Ova je utakmica bila repriza finala iz 1987. koje je također dobio 29-9 Novi Zeland. Tako su All Blacksi drugi put postali svjetski prvaci i priključili se Australiji i Južnoafričkoj Republici koji su također dva puta osvajali tu titulu.

Francuzi su jedina nacija koja je do sada u povijesti svjetskih prvenstava u ragbiju s dva poraza došla do finala.