VLADAR AZIJE

Murray hattrickom prestigao Federera

16.10.2011 u 14:23

Bionic
Reading

Škotski tenisač Andy Murray pobjednik je ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igrao u kineskom gradu Šangaju. U finalu je Britanac bio bolji od Španjolca Davida Ferrera 7-5, 6-4

Murray je nakon Bangkoka i Tokija osvojio i treći azijski turnir u nizu, ali se za njega morao itekako pomučiti u finalu protiv španjolskog 'maratonca' Ferrera. Ovim osvojenim turnirom Škot je došao na treće mjesto ATP-jeve ljestvice preskočivši pritom jednog od najboljih tenisača svih vremena Rogera Federera.

Murray je susret otvorio oduzimanjem servisa Ferreru, ali je već u idućem servis-gemu izgubio stečenu prednost. Nakon nesigurnog otvaranja meča, barem što se igrača na servisu tiče, igra se izjednačila i do 11. gema prvog seta nije bilo niti jedne break-prilike za ijednog od dvojice tenisača. U spomenutom 11. gemu, na servisu Španjolca, Murray nakon 0-30 niže četiri poena i radi break koji mu je omogućio servis za set. Škot to bez problema koristi i uzima prvi set.

Baš kao i u prvom setu, otvaranje je i u drugom prošlo u znaku oduzetih servisa. Ferrer je započeo set servisom te ga odmah izgubio, baš kao i Murray svoj. Međutim, Španjolac gubi i svoj treći servis-gem u nizu te omogućuje Murrayju vodstvo od 2-1. Do kraja susreta više nije bilo breakova, iako je Murray kod rezultata 4-2 imao dvije prilike učiniti upravo to.

Murrayju je ovo peti osvojeni turnir ove sezone iz šest igranih finala.

ATP Šangaj, finale, rezultati:
Murray (2) - Ferrer (3) 7-5, 6-4

Parovi, finale:
Mirnij/Nestor - Llodra/Zimonjić (3) 3-6, 6-1, 12-10