SLUČAJ KOJI NIJE SLUČAJ

KAC se (ni)je žalio, ali bodova ipak nema

14.10.2011 u 13:47

Bionic
Reading

Predsjednik KAC-a je izrazio žaljenje što je njegov klub zaradio bodove za zelenim stolom, posebno naglasivši kako se Austrijanci nisu žalili na igranje Mate Krešimira Tomljenovića, dok je prije nekoliko dana Medveščak tvrdio upravo to

Više zapravo i nije važno tko se žalio, a tko nije, kome je smetao Mate Krešimir Tomljenović i što je sve Medveščak morao učiniti ne bi li ga u nevjerojatno kratkom roku iz Slovačke doveo u Zagreb. Navijačima zagrebačkog kluba itekako je znana odluka Austrijskog saveza koji je poništio pobjedu 'medvjeda' nad KAC-om zbog nepravilne registracije mladog golmana i tu se nema više što dodati.

Jednostavno rečeno, Medveščak je pogriješio ili svjesno riskirao i u oba slučaja ne treba previše zamjeriti upravi kluba. Ukoliko su pogriješili i to priznaju, navijači sigurno neće zamjeriti. Takve stvari se događaju i puno većim klubovima u puno bogatijim sportovima od Medveščaka u Ebelu. Ukoliko su svjesno riskirali, valja i skinuti kapu onima koji su donijeli takvu odluku. Ipak nije riječ o prevari sa željom za bodovnim profitom, nego tek o sportskoj drskosti koja pomalo i budi simpatije.

Ono što ipak čudi je nesuglasje tijekom iščekivanja odluke o (ne)pravilnosti igranja mladog Tomljenovića protiv KAC-a. U pismu predsjednika austrijskog kluba piše kako se KAC nije žalio na njegov nastup, dok smo još sredinom tjedna od Medveščaka dobili izjavu kako se upravo KAC - žalio!

'Kao predsjedniku KAC-a jako mi je važno istaknuti da mi, u Odboru i Upravi našeg kluba, nismo poslali nikakvu službenu niti neslužbenu žalbu Austrijskom hokejskom savezu ili Senatu za prijavu igrača u svezi utakmice koja je odigrana prošle nedjelje u Zagrebu. Vrlo smo razočarani trenutačnom situacijom i nismo sretni što smo ovu utakmicu dobili za zelenim stolom. KAC se zalaže za srčanu i poštenu igru te atraktivan hokej gdje odluke padaju na ledu. Nažalost, okolnosti prošlog tjedna vode nas u situaciju gdje zapravo postoje samo gubitnici, bez pobjednika', napisao je Karl Nedwed svom kolegi Damiru Gojanoviću.

S druge strane, od Medveščaka smo u srijedu dobili sljedeći odgovor na izravan upit o tome raspravlja li uopće Ebel o licenci Mate Tomljenovića:

'KAC je uložio žalbu odmah nakon utakmice. Ebelovo predsjedništvo je raspravljalo o tome i odlučilo da se zbog 'iznimne situacije' treba prihvatiti odluka Medveščaka, međutim uputili su cijeli slučaj na razmatranje Austrijskom hokejaškom savezu i sada se čeka njihov odgovor.'

Sasvim je očito da su u pitanju dijametralno suprotne izjave, koje bi mogle, ako već nisu, postati kamen spoticanja. Nitko naime ne voli da ga se proziva za nešto što, navodno, nije učinio, a ništa bolje nije niti sa slučajem kad netko nešto učini, a to ne prizna. Srećom, i Nedwed i Gojanović u svojim izjavama naglašavaju prijateljstvo klubova kao zalog poštene i sportske igre, pa je vjerojatno jasno kako bi trebali zaboraviti određene događaje s četvrtfinala prošlogodišnjeg doigravanja u kojem su 'medvjedi' dobili fine batine, pa i palicama po leđima, a za to nitko nije bio kažnjen.

Kako bilo, 'slučaj Tomljenović' je završen, jer Medveščak nema pravo na žalbu. Srećom, niti se KAC obogatio s ta dva boda, niti će bez njih Medveščak propasti. Već večeras u Češkoj prigoda je da se 'medvjedi' vrate na bodovni saldo koji su do jučer imali.

Prigodni video o sportskom prijateljstvu KAC-a i Medveščaka