MOLU MANJI UDIO

Prodana momčad Formule 1 Force India

12.10.2011 u 20:26

Bionic
Reading

Indijski konglomerat Sahara Group kupio je 42,5 posto udjela u Formula 1 momčadi Force India, koja ove godine koristi Mercedesove motore, a novi naziv momčadi će biti Sahara Force India

Samo prije nekoliko dana većinski vlasnik Force Indie, Vijay Mallya, dao je službenu izjavu u kojoj opovrgava mogućnost prodaje, ali je u srijedu na press konferenciji u Abu Dhabiju, kojoj je nazočio i predsjednik Sahara Groupa Subrata Roy, potvrdio prodaju 42,5 posto udjela u Formula 1 momčadi Force India. Sada Mallya i Sahara Group drže po 45 posto udjela, a mađarski MOL smanjio je svoj udio i sada iznosi 15 posto.

'Zadovoljstvo mi je pozdraviti Saharasrija Subratu Roy Saharu kao predsjednika uprave Sahara Force Indije. Bilo je pitanje ponosa staviti Indiju na svjetsku kartu Formule 1 s Force Indijom i podići je na nivo na kojem se sada nalazi. Sahara Group imala je velikog udjela u promoviranju sporta u našoj zemlji i ona je idealan partner kako bi Sahara Force India F1 momčad polučila još bolje rezultate u Svjetskom prvenstvu Formule 1', izjavio je Vijay Mallya.

Sahara se bavi nekretninama, medijima i turizmom te je vlasnik kriket tima Pune Warriors India.

'India postiže dobre rezultate u sportu, a Formula 1 oduvijek je bila rezervirana za zapadni svijet. Pojavljivanje Indije u ovom sportu stvar je kojom se ponosi svaki Indijac. Jako sam sretan što je Sahara suvlasnik Force Indije, jedine indijske momčadi F1, i da ćemo zajedno donijeti ponos i lovorike našoj voljenoj naciji', izjavio je predstavnik novog suvlasnika Saharasri Subrata Roy Sahara.