TV UBRZANJE

Sve više Hrvata prati Formulu 1

10.10.2011 u 16:54

Bionic
Reading

Oktanski cirkus, utrke Formule 1, od ove se sezone u Hrvatskoj može pratiti putem lokalnih TV postaja. Unatoč tome, gledanost ne pada. Dapače

U iščekivanju rezultata TV gledanosti VN Japana, donosimo rezultate prethodne utrke. Prijenosi utrka Formule 1 postaju sve gledanije među domaćim gledateljima. Tako je prema istraživanju agencije AGB Nielsen, na uzorku od tri regionalne TV postaje, pretposljednju utrku F1 u Singapuru pratilo 106.249 gledatelja, što je povećanje od tri posto u odnosu na dosadašnju najgledaniju utrku.

Budući da utrku Formule 1 prenosi još sedam lokalnih TV postaja procjenjuje se kako je ukupni broj gledatelja debelo premašio brojku od 280 tisuća što je ponovno više od prijenosa iste utrke protekle godine. Rezultati istraživanja potvrdili su trend rasta popularnosti utrka Formule.

Istodobno s primitkom rezultata tv gledanosti agencije AGB Nielsen donosimo i rezultate posjećenosti u proteklih mjesec dana službenog F1 portala Kreator grupe GP1.hr koji je zabilježio čak 156,213 posjeta (Google analytics). Izvanrednih 632.670 pojedinačnih otvaranja stranica rezultat je dobrog rada ekipe Kreatora.