VELIKA ČAST

Ivica Kostelić kandidat za Izvršni odbor Alpske komisije

10.10.2011 u 13:36

Bionic
Reading

Na tehničkom sastanku u Zürichu Alpska komisija Međunarodne skijaške federacije (FIS) predložila je dvije mjere uključivanja vrhunskih skijaša u proces donošenja odluka vezanih za sport kojim se bave

Prvi se prijedlog odnosi na uključivanje jednog člana FIS-ove Sportske komisije u Izvršni odbor Alpske komisije. S obzirom da se mora raditi o aktivnom skijašu ili skijašici, kriterije zadovoljavaju samo četiri člana, a među njima je i naš Ivica Kostelić, aktualni pobjednik Svjetskog kupa.

Uz njega su to i austrijski skijaš s bugarskom putovnicom Kilian Albrecht, te švedska skijašica Anja Pärson i Francuskinja Marie Marchand-Arvier.

Drugi prijedlog Alpske komisije je imenovanje jednog skijaša iz svjetskog Topa 15 koji bi bio u izravnoj vezi sa Sudačkom komisijom i surađivao s njom vezano uz zahtjeve na dane treninga ili utrka.

Prijedlozi su izneseni nakon niza kontroverznih odluka koje je donio FIS bez suradnje sa sportašima. Posebno se to odnosi na odluku o povećanju skija u sezoni 2012/13 koju su kritizirali mnogi skijaši i skijašice.

Odluku o uključivanju sportaša u Izvršni odbor Alpske komisije mora potvrditi FIS na sjednici svoga Vijeća, sljedeći mjesec u Schladmingu.