BERBA MEDALJA

Još dva odličja za hrvatske tekvondiste

08.10.2011 u 20:46

Bionic
Reading

Trećeg dana Europskog juniorskog prvenstva u taekwondou koje se održava u Pafosu na Cipru Hrvatska je osvojila još dva odličja, Lucija Mlađenović osvojila je srebrno, a Ana Pavlović brončano odličje

S nove dvije medalje, broj odličja hrvatskih predstavnika na ovom natjecanju popeo se na pet, te bi Hrvatska vrlo lako mogla završiti kao najuspješnija nacija cijelog prvenstva.

Nakon iznimno raspoloženih 'marjanovaca' Lovre Brečića i Tanje Rastović, te Josipa Tenjera iz Pantere, subota je pripala članovima zagrebačkog Metalca.

Mlađenović je izvrsno startala u kategoriji do 44kg uvjerljivim pobjedama protiv Talijanke Salsedo i Francuskinje Adidou da bi u polufinalu ponizila Britanku Worthington. Dalje od srebra ipak nije išlo. Bolja je u finalu bila Ukrajinka Romoldanova.

Na svom brončanom putu u kategoriji do 49kg Pavlović je pobijedila Dankinju Dervishi i Poljakinju Obrebsku 10:7, ali ju je u polufinalnom meču zaustavila Ruskinja Pankina.

Pretposljednjeg dana natjecanja nastupili su još Deni Andrun Razić iz Osvita i Mario Maletić, član Škorpiona. Obojica su u prvom kolu bili slobodni, Razić je u drugom slavio protiv Španjolca Gonzaleza da bi ga u četvrtfinalu zaustavio Srbin Vučković. Maletić je pak zaustavljen u svom prvom izlasku na tatami od Rusa Belova.

U nedjelju, posljednjeg dana prvenstva na borilište će još pet Hrvata tako da trenutnih pet odličja vjerojatno nije konačna brojka u riznici medalja.