BIVŠI 'MEDVJED' U AZIJI

Hecimovic dobio privremeni posao u Južnoj Koreji

07.10.2011 u 08:49

Bionic
Reading

Bivši 'medvjed' John Hecimovic potpisao je jednomjesečni ugovor s južnokorejskim klubom Anyang Halla koji se natječe u Azijskoj ligi

Tjedni bez angažmana i treninzi s drugim zagrebačkim klubom, Mladosti, su barem zasad prošlost za Johna Hecimovica. Izvrsni Kanađanin, dojučerašnji miljenik navijača Medveščaka, otputovao je u Južnu Koreju gdje će idućih mjesec dana igrati za klub Anyang Halla. Riječ je ipak samo o jednomjesečnom ugovoru kojim će Hecko zamijeniti ozlijeđenog napadača Alexa Kima.

'Hecimovic je najbolje što se na tržištu nudilo i moram priznati da sam pomalo šokiran što takav igrač još nema ugovor. Riječ je o jako dobrom napadaču, pravom timskom igraču koji zna kako pospremiti pak u mrežu', kazao je novinarima klupski glasnogovornik i skaut Samuel Kim i dodao kako je Hecka preporučio jedan od tamošnja tri stranca, kanadski internacionalac Brock Radunske.

Klupska web stranica prenosi dosta podataka o Hecimovicevoj karijeri i navodi kako se s Medveščakom razišao prije vremena zbog financijskih problema kluba te prvu izjavu Hecka koji se očito dobro raspitao kud ide:

'Joel Prpic, koji je dugi niz godina igrao u Japanu, rekao mi je puno toga dobroga o ovom klubu Brocka znam još iz Kanade, živjeli smo blizu jedna drugome. Lijepo je doći u novu sredinu i vidjeti poznato lice. Nadam se da ću ostaviti dobar dojam, makar igrao i kratko u klubu'.

Vrijednost Hecimovicevog ugovora nije poznata, no zna se da prema njemu treba odraditi 10 utakmica u Azijskoj ligi koju igraju klubovi iz Kine, Japana i Južne Koreje. Anyang Halla je trenutačno drugoplasirani klub natjecanja u kojem igra sedam momčadi. Dosad je odigrano tek šest kola, a nova momčad Johna Hecimovica ubilježila je četiri gostujuće pobjede, jedan domaći trijumf nakon produžetaka, a jedno kolo je pauzirala.