ŠVEĐANI ZA POČETAK

Zagrebaši u Ligi prvaka: Samo bez crnih rupa

29.09.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Rukometašima Croatije osiguranja pripala je čast da u četvrtak u Areni (18 sati, HTV 2) utakmicom sa Savehofom u 1. kolu skupine A otvore novu sezonu Lige prvaka

Rukometašima Croatia osiguranja pripala je čast da u četvrtak u Areni (18 sati, HTV 2) utakmicom sa Savehofom u 1. kolu skupine A otvore novu sezonu Lige prvaka.

Sat vremena kasnije, u skupini C, Hamburg naših Lackovića, Vorija i Duvnjaka dočekat će Sankt Peterburg.

'Cilj je napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Prve četiri utakmice pokazat će koliko je to moguće s postojećim snagama, nakon njih vidjet ćemo gdje smo', najavio je novu sezonu direktor zagrebaša Bartol Kaleb.

'Želimo među osam najboljih u Europi, Šveđani su na tom putu prva prepreka. Gledali smo dvoboj u kojemu su u kvalifikacijama svladali Dinamo iz Minska, koji je bio ugodno iznenađenje prošle sezone. Tipična su švedska momčad s čvrstom 6-0 obranom i brzom kontrom preko dobrih krila. Bit će posla za nas, ne smijemo ponoviti crne rupe iz dvije prethodne utakmice', analizirao je kapetan zagrebaša Zlatko Horvat.

Trener Ivica Obrvan tvrdi:

'Savehof je bolji od Nexea i Tatrana s kojima smo igrali u SEHA ligi. Siguran sam da ćemo biti dovoljno dobri da ih pobijedimo.'

Od zagrebaša se to i očekuje, favoriti su. U postavi neće biti ozlijeđenog lijevog krila Manuela Štrleka, debitirat će Lovro Šprem, mlađi brat bivšeg reprezentativca Gorana Šprema.

Zagrebaši žele iskorak, ulazak među osam najboljih u Europi. Optimističan pogled jer igrački se nisu pojačali.