KORAK DO NASLOVA

Tsonga prejak za Ljubičića u finalu Metza

25.09.2011 u 18:46

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je u finalu dvoranskog ATP turnira u Metzu od prvog nositelja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge s 3:6, 7:6 (4), 3:6 nakon dva sata i 36 minuta igre.

Ljubičić nije uspio doći do svojega 11. naslova u karijeri i drugoga u Metzu, Tsonga je u trećem setu ipak imao više snage. Već u prvoj igri meča Tsonga je oduzeo Ljubičićev servis, a to je učinio još dvaput u prvom setu. U drugom setu se Ljubičićev vratio iz izgubljene pozicije, prvo je izgubio servis za 1:3, a Tsonga je potom imao 4:1 i 40:15 na Ivanov servis. No, Ljubičić se uspio vratiti i dobiti 'tie-break', u kojem je Francuz propustio vodstvo od 4:2 i servis.

Ipak, iscrpljujući drugi set oduzeo je snagu Ivanu, koji je kod 1:1 po peti puta u meču izgubio svoj servis, a Tsonga ovaj puta nije ispustio prednost, te je meč dobio dvostrukom pogreškom Ljubičića. Hrvatski igrač je u meču imao 12 aseva, ali i pet dvostrukih pogrešaka, dok je na svoj početni udarac Tsongi punudio čak 13 lopti za obrat.

Unatoč porazu, Ljubičiću je finale Metza uspjeh sezone jer je dosada najdalje stigao u Rotterdamu u veljači, kada je igrao polufinale i izgubio od - Tsonge. Inače, Ivan se se polufinalnom pobjedom protiv Luksemburžanina Mullera plasirao u svoj 24. finale u karijeri i prvi nakon osvajanja Indian Wellsa u ožujku prošle godine.

Nakon ovog finalnog dvoboja u Metzu međusobni skor Ljubičića i Tsonge je izjednačen na 3:3.