UFC 135 NA MAXtv-u

Bivši prvak sadašnjem: Sudac će te buditi!

24.09.2011 u 09:32

Bionic
Reading

Prvak protiv bivšeg prvaka, mladost i talent protiv iskustva i čvrstoće. Tako bi se mogao opisati noćašnji dugo iščekivani okršaj Jona Jonesa i Quintona 'Rampagea' Jacksona. Je li mladi Jones zaista borilački vanzemaljac i potpuno nova vrsta MMA borca, kako mu tepaju, ili se radi samo o naletu? Odgovor na pitanje dobit ćemo u Denveru na UFC-u 135. Izravni prijenos počinje u 3 sata iza ponoći na Fight Channelu (MAXtv, kanal 24)

Koliko je teško braniti titulu u poluteškoj kategoriji, dovoljno govori i podatak da je to u dugoj UFC-ovoj povijesti pošlo za rukom tek petorici boraca, dok je sedam njih izgubilo pojas već u prvom pokušaju obrane. Mnogi su upravo Jonesu predviđali dugu karijeru na vrhu. Sada kada je tamo došao, talentirani mladić treba pokazati je li sazrio dovoljno da na vrhu i ostane.

Ususret ovom zanimljivom meču, već tjednima slušamo medijska prepucavanja glavnih aktera. Najzanimljivija tema je bilo špijuniranje za koje je Rampage optužio Jonesa. Ne samo da je javno iznio optužbu da je prvak infiltrirao 'špije' u njegovom kampu, nego je pustio i lažnu informaciju da bi to dokazao.

I zaista, neistinita vijest o njegovoj ozljedi je procurila u javnost, pa je Rampage napokon imao i dokaz da ga netko špijunira. Jones je sve kategorički odbio. Ipak, ono što najviše smeta Jacksona i zbog čega će ovaj dvoboj shvatiti kao osobnu stvar, a ne kao posao, jest Jonesova bahatost. Mnogi mladom prvaku zamjeraju da se umislio i da je njegov nastup previše bahat.

'Nije to što je bahat, nego nikoga ne poštuje. Rekao bih da je 90 posto boraca umišljeno. Što je on toliko napravio za ovaj sport?', pita se Rampage i obećava:

'Sudac će morati buditi Jona Jonesa i reći mu da je u Denveru i da je upravo bio u meču!'

Prvak, s druge strane, pokušava spustiti loptu na zemlju i iako tvrdi da nije umišljen, nego samo svjestan sebe, najavljuje uvjerljivu pobjedu.

'Samo trebam biti ja i trebam pokazati ono što mogu. Sve će onda biti u redu.'

Osim ovog spektakularnog meča, UFC 135 nudi i pregršt drugih zanimljivih borbi. Odmah u oči upada okršaj vjerojatno najveće UFC legende, Matta Hughesa, koji se u možda posljednjoj borbi karijere susreće s kontroverznim Joshom Koscheckom. Ljubitelji Pridea će se s pažnjom pratiti dvoboj Samoanca Marka Hunta i Bena Rothwella, a intrigira i meč Japanca Takanorija Gomija i Natea Diaza.

UFC 135 je dostupan hrvatskoj publici na Fight Channelu (MAXtv, kanal 24). Prijenos počinje u noći sa subote na nedjelju (24/25. rujna) u 3 sata iza ponoći. Snimka priredbe se može pogledati na istom kanalu čitavu nedjelju 25. rujna.

Svi oni koji su pogledali prijenos UFC-a 135 ulaze u veliku nagradnu igru u kojoj Fight Channel vodi dvije osobe na dvoboj Mirka Filipovića Cro Copa u Las Vegas. Više o nagradnoj igri pročitajte OVDJE

Glavne borbe:

Jon Jones vs. Quinton Jackson
Matt Hughes vs. Josh Koscheck
Nate Diaz vs. Takanori Gomi
Travis Browne vs. Rob Broughton
Ben Rothwell vs. Mark Hunt

Uvodne borbe:

Tony Ferguson vs. Aaron Riley
Nick Ring vs. Tim Boetch
Junior Assuncao vs. Eddie Yagin
Takeya Mizuagi vs. Cole Escovedo
James Te Huna vs. Ricardo Romero