OPASNOST NA LEDU

Najvećem razbijaču NHL-a deset utakmica kazne

23.09.2011 u 09:34

Bionic
Reading

Jedan od najvećih razbijača u NHL ligi, napadač Philadelphia Flyersa Jody Shelley (35) suspendiran je deset utakmica nakon što je za vrijeme pripremnog ogleda protiv Toronto Maple Leafsa sleđa palicom udario Darryla Boycea

Shelley će propustiti preostalih pet 'preseason' utakmica te pet ogleda na otvaranju NHL sezone. Napadač Flyersa je dobio veliku kaznu jer mu ovo nije prvi takav incident.

U prosincu prošle godine je na identičan način udario igrača Bruinsa Adama McQuaida, zbog čega je kažnjen s dvije utakmice neigranja. U prvom susretu nakon odrađivanja kazne izazvao je tučnjavu pa je opet zaradio dvije utakmice 'hlađenja'.

Otkada je ušao u NHL ligu, Shelley je sakupio 156 minuta kazni zbog tučnjava, što je najviše od svih igrača koji trenutačno igraju u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu. Kanađanin drži i rekordnih 420 minuta kazni u QMJHL ligi, a sakupio je i rekordnih 357 minuta kazni u jednoj sezoni AHL lige.

U redovima Flyersa ogorčeni su visinom kazne, no neće se žaliti.

'Kazna je prestroga, međutim poštujemo institucije lige i nećemo se žaliti', poručio je generalni menadžer kluba Paul Holmgren.

Prljav start Shelleyja