MEĐUGORCI VUKU

Pobjeda u parovima, Hrvati pred trijumfom

17.09.2011 u 16:22

Bionic
Reading

Nakon uvodnog poraza na jugu Afrike, hrvatska Davis cup reprezentacija predvođena Marinom Čilićem nakon pobjede u parovima vodi sa 2:1 i još joj jedan bod nedostaje od ostanka u Svjetskoj skupini najmasovnijeg reprezentativnog natjecanja svijeta

Čilić i Dodig u parovima su se suprotstavili južnoafričkoj kombinaciji De Voest - Klaasen i nakon tri sata igre slavili rezultatom 6:2, 6:4, 3:6, 6:2.

Bila je to prva zajednička Davis cup pobjeda dvojice prijatelja i nekadašnjih susjeda iz Međugorja, kojom su pokvarili sjajan učinak u DC-u svojih protivnika. Hercegovce nije služio prvi servis, ali su zato ostali mirni u najvažnijim trenucima i spasili čak 12 od 13 opasnosti na break loptama. Od svojih deset iskoristili su pet i kontrolirali meč do konačne pobjede.

Hrvatska je tako povela sa 2:1, a u nedjelju je na rasporedu derbi prvih reketa Čilića i Andersona. Nadamo se da će već tada neizvjesnosti nestati, a u pričuvi je i sasvim izgledan obračun Dodiga i Van Der Merwe kojega je Čilić u petak 'počistio' s terena.