OSVOJEN DOM SPORTOVA

'Medvjedi' prelako prepustili bodove Grazu

16.09.2011 u 21:37

Bionic
Reading

U 3. kolu Ebela Medveščak je u Domu sportova ugostio Graz i kao dobar domaćin Austrijancima prepustio bodove. U petak navečer 'medvjedima' jednostavno ništa nije polazilo za rukom

Zagrebački Medveščak ni u 3. kolu nove Ebel sezone nije uspio dosegnuti pobjedu u 'regularnih' 60 minuta igre. U 1. kolu 'medvjedi' su poraženi u Linzu, u 2. kolu nadvisili su češke Orle tek nakon izvođenja kaznenih udaraca, a u posljednjoj utakmici, igranoj u petak u Ledenoj dvorani Doma sportova austrijski Graz je odnio bodove pobjedom 3:2.

Bila je to slaba predstava 'medvjeda', bez tečnih akcija i s puno tehničkih pogrešaka u dodavanjima. Zagrepčani su djelovali posve dezorijentirano, gotovo melankolično, pa gosti iz Austrije nisu imali težak zadatak pobijediti usred hrvatske metropole. Istina, ne može se domaćinima poreći želja i trud, no što god su pokušali jednostavno nije prošlo.

Čak je i prvi gol Austrijanaca bio potpuni peh 'medvjeda', jer se u jednoj gužvi pak odbio od ramena nekog od obrambenih igrača i završio iza Michaela Ouzasa.

Medveščak je izjednačio u drugoj trećini nakon što je Greg Day uspješno izveo kazneni udarac izboren nakon prekršaja nad napadačem i pomicanja gola i to u trenutku šuta kad je pak ulazio u mrežu. Nažalost, Graz je vrlo brzo stigao do novog vodstva. Pascal Morency je bez nekog vidljivog razloga dobio isključenje, a Austrijanci su dugo slagali napad i na kraju pogodili za 2:1.

Pitanje pobjednika, ako ga je uopće i bilo s obzirom na igru 'medveščaka', riješeno je osam minuta prije kraja kad su Austrijanci stigli i do trećeg gola. Tek zrnce nade u remi ponudio je pogotkom Andy Sertich četiri minute prije kraja, no nažalost po ne potpuno popunjenu Ledenu dvoranu, to se nije dogodilo.

Inače, bila je to utakmica s puno gužvi i prljavih poteza, udaranja i povlačenja, mahom u režiji Austrijanaca, no to definitivno nije i ne može biti razlog loše igre Zagrepčana. Zagrepčani djeluju posve neuigrano i to je Graz, jedna od lošijih austrijskim ekipa, s lakoćom iskoristila.

Medveščak – Graz 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
0:1 Harand (Lefebvre, Jarrett) 11:24 PP1
1:1 Greg Day 28:30 PS
1:2 Van Ballegooie (Lysak) 30:14 PP1
1:3 Dahlman (Lysak) 52:06 EQ
2:3 Sertich (Sandrock, Naglich) 55:45 EQ