ZAGREB JOJ NAJ-MITING

Vlašić: Rizik od pogoršanja ozljede postoji

12.09.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Rizik od pogoršanja ozljede postoji, možda ne na mitingu u Zagrebu, ali se iskreno bojim nastupa na zadnjem mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu u petak, kazala je novinskoj konferenciji uoči zagrebačkoga atletskoga najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić

Vlašić je upravo na zagrebačkome mitingu skočila svoj najbolji i drugi skok u povijesti (2,08m), ali je njezin nastup bio upitan zbog ozljede Ahilove tetive i umora nakon srebra na SP-u u Daeguu.

'Zagreb je moj najdraži miting na kojem sam uglavnom postizala dobre rezultate, ali sada stižem ozlijeđena i ne bi bilo pametno pogoršati ozljedu. Ahilova tetiva me boli i stvarno se bojim hladnog Bruxellesa, koji dolazi tri dana nakon Zagreba i na kojem se moram pojaviti ukoliko želim potvrditi pobjedu na Dijamantnoj ligi', kazala je Blanka, još uvijek pod dojmom SP-a u Daeguu.


'I ja sam iznenađena svojim nastupom u Daeguu, ne toliko zbog srebra, već zbog skoka preko 2,03 metara. Ova sezona je otpočetka otišla krivo, propustila sam zimski dio, a onda su uslijedile bolesti i ozljede, pa više nije bilo vremena za ispravljanje, stoga me taj rezultat iz Daegua čini sretnom. Zapravo, shvaćam ovu sezonu kao prvo poluvrijeme, a drugo, puno važnije, završava s Olimpijskim igrama, na koje ću valjda doći zdrava i spremna', kazala je Blanka, koja će u Zagrebu za protivnicu imati novu svjetsku prvakinju Anu Čičerovu.

'Ana je u vrhunskoj formi na kraju ove sezone i bit će to velika borba. Malo me iznenadila njezina izjava, ako ju je uopće izrekla, da ne vjeruje da netko ozlijeđen može skakati tako dobro kao ja u Daeguu. Poručujem joj da zamisli kako visoko mogu zdrava, ako sam s ozljedom skočila preko 2,03', uzvratila je Splićanka, koja se nasmijala i na uporedbu da ples Usaina Bolta prilikom obaranja svjetskoga rekorda u štafeti u Daeguu jako sliči na njezin pobjednički ples.

'Lijepo je bilo vidjeti kako je netko sretan nakon obaranja svjetskog rekorda. Voljela bih i ja to doživjeti'.