PREMIJERA U DOMU SPORTOVA

'Medvjedi' nakon penala dobili češke Orlove

11.09.2011 u 21:01

Bionic
Reading

U prvom nastupu pred domaćom publikom zagrebački Medveščak je stigao do bodova protiv čeških Orlova nakon izvođenja kaznenih udaraca. 'Medvjedi' su vodili čak 3:0, no na kraju su spašavali 'živu glavu' pred naletima gostujućih napadača

Zagrebački Medveščak upisao je dva boda protiv češke momčadi Orli Znojmo, u utakmici 2. kola Ebel lige. Nakon gostujućeg poraza od Linza, 'medvjedi' su u premijernom nastupu pred svojom publikom stigli do pobjede, no puno teže nego je to moglo biti ostvareno.

Medveščak je poveo 3:0 golovima Toma Zanoškog (10:05), Ryana Kinasewicha (20:12) i Alana Letanga (22:47), ali umjesto da dokrajče grogiranog suparnika, 'medvjedi' su dopustili Česima da se razmašu i izjednače na 3:3 preko Adama Havlika (36:12), Martina Planeka (37:41) i Jana Šede (44:12). No valja biti pošten pa reći i da su gosti imali u posljednjim minutama utakmice zicer nad zicerima, koji je čudesnom obranom u padu riješio na trenutke izvrsni Michael Ouzas.

U produžecima se puno klizalo i napadalo na obje strane, no mreže su mirovale. Lutrija kaznenih udaraca ovog je puta pripala zagrebačkoj momčadi. Prvo je Kinasewich pogodio, pa Ouzas obranio češkom napadaču, pa je Greg Day promašio, Ouzas opet obranio, a točku na 'i' izvrsne partije na kraju je stavio golom Zanoški. Mladi Zagrepčanin, hokejaški odgojen u Kanadi, u utakmici je ostvario tri boda, baš kao i Kinasewich i Day, no on je i zabio penal vrijedan prvih bodova u sezoni.

U 3. kolu Ebela Medveščak će ugostiti Graz, i to već idućeg petka.