CRNA MAČKA

Ouellette donio poraz 'medvjedima' na startu

09.09.2011 u 22:32

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka porazom su otvorili novu EBEL sezonu, Linz je na svom ledu bio bolji od medvjeda sa 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Domaćin je u 9. minuti poveo golom Viedemana, a na 2:0 već u 14. povisio je Baumgartner. Najbolji strijelac medvjeda prošle sezone, Ryan Kinasewich, smanjio je na 2:1 u 21. minuti, a dva gola prednosti Linzu odmah u 22. vratio je bivši igrač Medveščaka Michael Ouellette. Konačnih 3:2 postavio je 57 sekundi prije kraja novo pojačanje zagrebačke momčadi Adam Naglich.

'Istrošili smo se dvaput loveći dva pogotka razlike Linza. Nakon gola Naglicha zadnju minutu izvadili smo i golmana, no Kinasewich nije uspio jednu kontru pretvoriti u pogodak koji bi nas odveo u produžetak', opisao je team menadžer Medveščaka Dragutin Ljubić te dodao:

'Imamo posve novu momčad u odnosu na prošlu sezonu, vidi se da još nismo do kraja uigrani, a problem je i što nam je nekoliko važnih igrača ozlijeđeno.'

Osvrnuo se Ljubić na Michaela Ouellettea, bivšeg 'medvjeda' koji je Medveščaku prošle godine 'trpao' u dresu Graza, a sada je nastavio u dresu Linza.

'Ha, ha, najbolje bi bilo vratiti ga, ali to baš i nije tako lako', nasmijao se Ljubić. Zanimljivo, 'medvjedi' su imali više udaraca po golu (32-26), no vratar Linza Westlund imao je 94 posto obrana, a medvjed Ouzas 88 posto. Medveščak je sinoć bio bez petorice ozlijeđenih igrača - Banhama, Pokuloka, Korena, Kristana i Prpića.

Ostali rezultati 1. kola: Graz - Vienna 2:4, Villach - Olimpija 1:2, Jesenice - Alba Volan 2:4, KAC - RB Salzburg 6:2.