NOVI TRENER, ČVRŠĆA IGRA

'Medvjedi' u Linzu otvaraju svoju treću EBEL sezonu

09.09.2011 u 09:52

Bionic
Reading

Večerašnjom utakmicom u Linzu hokejaši Medveščaka ulaze u svoju treću sezonu u EBEL ligi

Najgledaniji klub lige nametnuo je visoka očekivanja - u najmanju ruku play off, a želja je uprave da ode korak dalje, kao što se dogodilo prve sezone. Tada je Medveščak unatoč svim očekivanjima izborio polufinale u kojem je izgubio od austrijskog kluba Graz 99.

U prošlu sezonu klub je krenuo s velikim nadama, no pokazalo se da one nisu ostvarive, rezultati su prema sredini sezone bili toliko loši da je otpušten dotadašnji trener Ted Sator. Medveščak je ipak uspio ući u doigravanje, ali je ispao u prvom kolu.

Ljetos je, kao četvrti trener u tri godine, za kormilo Medvešćaka stao Kanađanin Marty Reymond koji kaže da je ovo 'radnička' ekipa s čvrstim temeljima i dobrom 'kemijom' među igračima.

'Ne mogu obećati pobjedu u svakoj utakmici, ali ćemo uvijek dati sve od sebe kako bismo to postigli', rekao je Raymond obećavši čvrst i beskompromisan hokej.

Ovogodišnji prijelazni rok u Medveščaku obilježila je promjena većine sastava ekipe - došlo je 15-ak novih igrača, otišlo desetak - pa se u najtrofejnijem hrvatskom klubu sad igra brži i agresivniji hokej. Unatoč tome, od osam pripremnih utakmica Medveščak je pobijedio tek u jednoj, ali u klubu ističu kako se uglavnom radilo o iznimno jakim protivnicima iz vrha europskog hokeja kao što su švicarski Zug, češke Vitkovice, njemački München, ruski Torpedo.

Dosta prašine digla je i u kontroverzna odluka uprave da prije samog početka sezone raskine ugovor s ljubimcem navijača Johnom Hećimovićem. Dok jedni smatraju da je pogrešno odreći se igrača koji je bio drugi strijelac kluba u obje sezone, drugi pozdravljaju odluku držeći da je kanadski Hrvat nedovoljno spreman za novi stil igre. Očekuje se da ipak zaigra za hrvatsku reprezentaciju.

Nakon što je prošle godine Medveščak četiri puta rasprodao Arenu Zagreb u koju stane 15-ak tisuća ljudi, ove godine u toj će dvorani 'medvjedi' odigrati čak sedam utakmica, a dvije na Šalati.

Ove sezone EBEL liga, osim klubova iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, dobila je novog, 11. člana – češki klub Znojmo, a promijenio se i sustav natjecanja. Nakon 40 kola liga se dijeli na 'gornji' i 'donji' dom. Šest najboljih osigurat će uzlazak u doigravanje i dvokružno razigravati za što bolju poziciju i prednost domaćinstva, a pet najslabijih u dva će kruga međusobno odlučiti o dva preostala mjesta u play offu.

Sve utakmice današnjeg prvog kola EBEL lige počet će minutom šutnje u spomen na hokejaše ruskog KHL kluba Lokomotiv poginule u avionskoj nesreći.