KAD ZNA SA SVIMA

Mario promijenio pet partnerica i uzeo šest naslova

09.09.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Posljednji naslov najboljeg u Hrvatskoj u akrobatskom rock'n'rollu Mario je osvojio sa sadašnjom partnericom Martinom Rak

Mario Jukić šest puta bio je hrvatski prvak u akrobatskom rock'n'rollu, ali s pet partnerica: Majom Mišak, Anom Đapić, Petrom Nedelić, sestrom Mateom i naposljetku sa sadašnjom partnericom Martinom Rak. Riječ je o jedinstvenom pothvatu u hrvatskom rock'n'rollu.

'Odrastao sam uz glazbu Michaela Jacksona, bio sam njegov velik fan. Bavio sam se s više sportova, od tenisa do odbojke, ali kad sam upoznao ples, postao sam i ostao njegov trajni zaljubljenik', kaže Mario.

U paru s Petrom Nedelić 2006. osvojio je prvo mjesto na Svjetskom kupu u Lyonu, a bili su i prvi na svjetskoj rang-ljestvici.

Martina Rak bila je 1998. europska juniorska viceprvakinja u paru s Nevenom Ivićem. U to doba i Martina i Neven nastupali su za klub Feniks, koji je poslije promijenio ime u Panda.

I Mario i Martina ističu pomoć roditelja.

'Oni su nam bili potpora od prvog dana, pratili nas i financirali', ističe Martina, a Mario na to dodaje: 'Moj se otac u mladosti bavio boksom, no u plesu je uvijek bio uza me. Pratio me u mlađim danima i na inozemnim putovanjima. Neki bi malo 'zaružili', no ja sam s ocem lijegao rano i sutradan pobjeđivao. Sad tek spoznajem koliko mi je pomogao svojim odlučnim stavovima.'

Laicima zastaje dah kad gledaju akrobatski rock'n'roll, poglavito ona prevrtanja plesačica u zraku.

'Majka mi i dan-danas pokriva oči rukama kad treba uslijediti takva točka', pripominje Mario.

Martina i Mario svakodnevno vježbaju za nastupe u internacionalnoj klasi A.

'Vježbamo u školskim dvoranama i to nakon posla', podvlači Martina, inače građevinska tehničarka. Mario je inženjer radiologije.

'Želio bih da mogu živjeti od plesa, ali zasad je to nemoguće', objašnjava.

Plesače oduševljavaju ambijenti na inozemnim gostovanjima.

'Nastupali smo i pred pet tisuća gledatelja, pred dupkom punom dvoranom. Doista je gušt plesati', ponavljaju sadašnji hrvatski prvaci. Slažu se da je bavljenje sportom zdravo, ali i da u vrhunskom postoje rizici.

'Paziš na tijelo, makar ga mučiš', pridodaju. Oduševljeni su švicarskim modelom.

'Sportaši imaju obvezu raditi ili po četiri sata na dan ili u tjednu dvaput odrade po osam sati, a u ostale dane mogu se nesmetano baviti sportom', obavještavaju.

S jednakim oduševljenjem govore i o svojem klubu rock'n'roll Gimnaziji.

'Nevjerojatan je taj osjećaj pripadnosti ekipi, to zajedništvo, potpora tima. Zahvalni smo trenerima i osnivačima kluba Darku i Snježani Torjanac, ali i ostalim trenerima u klubu: Ani-Mariji Brkić, Dragani Gomaz, Maji Milković i Hrvojki Stamboliji', zaključuje Mario.