OSCAR PREJAK

Ljubičić ispao u prvom kolu Miamija

25.03.2009 u 17:46

Bionic
Reading

Nekada najbolji hrvatski tenisač, nakon sjajnog izdanja u Indian Wellsu, zaustavljen je na startu jednako velikog turnira u Miamiju. Bolji je bio Španjolac Hernanddez

S obzirom na trenutnu formu i tvrdu podlogu, Ljubičić je kotirao kao favorit protiv godinu dana starijeg Španjolca Oscara Hernandeza, no 66. igrač svijeta bio je bolji i međusobni omjer izjednačio na 1:1.

Prošloga tjedna Ivana je sjajno služio servis, ali rutiner iz Barcelone uspješno je amortizirao najjače Ljubičićevo oružje i iskoristio četvrtu priliku za break. Na Hernandezovom servisu za prvi set Ljubičić je imao priliku za povratak, no nakon 58 minuta igre ipak se suočio sa zaostatkom od 6:4.

Ljubičić je agresivnije krenuo u nastavak i odmah povezao dvije break prilike, ali Hernandez je ponovno ostao čvrst i do kraja susreta nije mu pružio novu šansu. Rješenje je došlo u sedmom gemu drugog seta. Španjolac je došao do prednosti od 4:3 i rutinirano meč priveo kraju i rezultatom 6:4, 6:4 izborio dvoboj drugog kola protiv Rusa Marata Safina.

U ždrijebu su još dvojica hrvatskih predstavnika, Marin Čilić i Ivo Karlović, koji su slobodni u prvom kolu i čekaju svoje protivnike.