NEMA BRIGE ZA MITING

Brkljačić: Blanka će nastupiti na Hanžeku

05.09.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Blanka Vlašić koja je prije neki dan u Daeguu osvojila svjetsko srebro u skoku u vis nastupiti će na mitingu u Zagrebu, potvrdila je direktorica mitinga Ivana Brkljačić

Joško Vlašić je izjavio da još ne može sa sigurnošću potvrditi Blankin nastup na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu. No direktorica mitinga Ivana Brkljačić poručuje da nema brige.

'Ne postoje nikakvi problemi, znate u kakvu je stanju Blanka otišla na Svjetsko prvenstvo. Oni su samo s rezervom najavili da neće nastupati tek u slučaju da se ozljeda pogorša. No vjerujem da će se oporaviti od stresa i nastupiti na mitingu', kazala je Brkljačić.

Najveća zvijezda mitinga, koji će se održati u utorak, 13. rujna, na stadionu Mladosti uz Savu bit će najpopularniji atletičar današnjice, jamajćanski sprinter Usain Bolt koji je na Svjetskom prvenstvu u Daeguu u Južnoj Koreji prošloga tjedna svojoj bogatoj riznici trofeja pridodao još dva naslova svjetskog prvaka, na 200 metara i u štafeti na 4x100 metara, dok je u finalu utrke na 100 metara diskvalificiran zbog pogrešnog starta, pa će u Zagrebu imati dodatni motiv upravo u toj disciplini.

U ženskoj konkurenciji sve oči bit će uperene u najbolju hrvatsku sportašicu Blanku Vlašić koja je usprkos ozljedi koljena u Daeguu osvojila srebrnu medalju u skoku u vis. Vlašić će na zaletištu visa imati oštru konkurenciju, jer u Zagreb dolazi i nova svjetska prvakinja Ruskinja Ana Čičerova, koja je ove godine preskočila i 2,07 metara, te njene sunarodnjakinje Jelena Slesarenko i Svetlana Školina, četvrta i peta iz Daegua.

Vrlo će jaka konkurencija biti i u utrci na 110 metara s preponama u kojoj će se za Memorijal Borisa Hanžekovića boriti novi svjetski prvak u ovoj disciplini Amerikanac Jason Richardson, te svjetski rekorder Kubanac Dayron Robles, koji je prvi prošao ciljem u Daeguu, ali je naknadno diskvalificiran. Uz njih će nastupiti i odlični Amerikanac David Oliver, vlasnik najboljeg rezultata ove sezone, te Britanac Andrew Turner, aktualni europski prvak i brončani iz Daegua.

Gledatelji će na stadionu Mladosti uz Savu imati priliku pozdraviti još četvero svjetskih prvaka iz Daegua, Amerikanku Carmelitu Jeter, zlatnu na 100, 200 i 4x100 metara, Australku Sally Pearson, koja je na 100 metara s preponama ostvarila četvrti najbolji rezultat svih vremena, 19-godišnjeg Kiranija Jamesa iz Grenade na 400 metara, te Japanca Kojija Murofushija u bacanju kladiva. Ukupno će u Zagrebu nastupiti 50-ak finalista sa SP-a u 16 disciplina.

'Ovo će biti najbolje izdanje 'Hanžeka' u povijesti. Miting će se izravno prenositi u više od 130 zemalja svijeta što samo dokazuje kako je atletika nakon nogometa najrašireniji sport. Ovaj miting nudi mnogo više od Bolta. Nadam se da ćemo vidjeti i Blanku Vlašić u najboljem izdanju, odnosno da neće imati zdravstvenih poteškoća', rekao je direktor Hrvatskog atletskog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije Siniša Ergotić

Direktorica zagrebačkog mitinga Ivana Brkljačić naglasila je kako je interes za ovogodišnji 'Hanžek' iznimno velik.

'Ovaj miting je manifestacija od posebnog interesa za Grad Zagreb, a mi se trudimo kako bismo taj status i opravdali. Zaprimili smo više od 200 zahtjeva za akreditacije, a i interes za ulaznicama je iznimno velik, te se nadamo kako će sve ulaznice biti rasprodane najkasnije sutra'.

Inače, ulaznice će biti puštene u prodaju danas od 16 sati u Sportskom parku Mladost na Savi. Cijena ulaznica za zapadnu tribinu je 200 kuna, za južnu 100, za istočnu 50, a za stajanja 15 kuna.

'U prodaji će biti 1200 ulaznica za istok, 400 za jug, 2000 za stajanje, dok je za zapad ostalo još vrlo malo ulaznica s obzirom da smo primili veliki broj rezervacija još tijekom pretprodaje', dodala je Brkljačić.

Direktorica mitinga kazala je kako se i tijekom vikenda, uoči samog mitinga, organizirati zanimljive priredbe za građane. Tako će se u subotu od 10 do 21 sata svi ljubitelji atletike na Cvjetnom trgu moći okušati u skoku u vis i bacanju kugle, dok će se u nedjelju s početkom u 10.30 sati na Jarunu trčati humanitarna utrka.

Zagrebačka dogradonačelnica Jelena Pavičević-Vukičević kazala je kako je atletski miting na Mladosti jedan od četiri najvažnija sportska događaja koji se svake godine održavaju u Zagrebu, uz maraton, skijašku "Snježnu kraljicu" i teniski turnir "Zagreb Indoors".