RESPEKT OD LEGENDE

Federer: Čilić je opasan, to dobro znam

02.09.2011 u 19:27

Bionic
Reading

Kakav njujorški dan Marina Čilića i Ive Karlovića. Prvi hrvatski reket u drugom je kolu US Opena pomeo Bernarda Tomića sa 6:1, 6:0, 6:2, a div sa Šalate u velikom stilu izbacio je 13. nositelja Richarda Gasqueta sa 6:4, 6:2, 2:6, 7:6 (4)

'Kad ste mladi, često igrate promjenljivo. Nije lako ispuniti očekivanja i uvijek igrati vrhunski. Bernardu je tek 18 godina, još uči neke stvari', govorio je nakon meča Čilić, kojeg danas čeka susret s peterostrukim pobjednikom tog turnira i trećim nositeljem Rogerom Federerom.

'Iskreno, htio sam igrati protiv Tomića jer još nisam igrao s njim, a volim igrati protiv mladih igrača koji dolaze. Dočekao sam Čilića koji je odličan igrač i voli igrati u New Yorku. Ovdje je prije dvije godine pobijedio Murraya, a ni ja ga nisam lako svladao u Monte Carlu ove godine, znam što mogu očekivati', rekao je Švicarac, koji je pobijedio Marina u oba dosadašnja susreta.

Ivo Karlović je opet 'u modi', nakon što je s Moserom u paru izbacio braću Bryan, u noći na četvrtak poslao je na tribine i favoriziranog Francuza, uz porciju od 29 asova.

'U prva dva seta igrao sam odlično, dobro sam vraćao suparnikove servise i stalno ga igrački pritiskao i izluđivao stalnim promjenama ritma igre. U trećem je setu pao mrak i uvjeti nisu dopuštali bržu igru te se Gasquet počeo vraćati u meč. Imao je i break u četvrtom setu, no sve sam nadoknadio za pobjedu u tie-breaku', zadovoljno će Ivo, kojem je to treći ulazak u treće kolo US Opena.

Sljedeći suparnik mu je pobjednik iz Umaga, Ukrajinac Dolgopolov (22. na ATP listi), koji je u drugom kolu tek nakon pet setova pobijedio Talijana Cipollu.