KREĆE SEZONA HOKEJA

Ferdo Spajić izvrsna prilika za zagrijavanje 'medvjeda'

02.09.2011 u 09:49

Bionic
Reading

Ovogodišnji Ferdo Spajić izuzetno je jak turnir na kojem će nova momčad Medveščaka imati priliku protiv ekipa iz nominalno jačih liga dokazati talent, snagu i ambiciju. Roster izgleda izvrsno, a Ebel sezona kreće za samo tjedan dana

Zaljubljenici u hokej na ledu konačno su dočekali i početak nove sezone. Istina, Medveščak je već igrao u Ljubljani, u Austriji i na turniru u Švicarskoj, ali to nije - to. Druga je stvar kad momčad igra doma, na svom ledu, pred svojom publikom. A zagrebački 'medvjedi' će se od petka do nedjelje itekako imati priliku predstaviti svojim vjernim navijačima.

U Domu sportova, naime, igra se u tom terminu 2. memorijalni turnir Ferdo Spajić, na kojem, osim domaćina, sudjeluju i švicarski Zug, češke Vitkovice i njemački München. Sasvim solidno društvo i da privuče velik broj gledatelja u Dom sportova, ali i da se nova ekipa Medveščaka dodatno uigra i u dobrom svjetlu predstavi kibicima.

Medveščak uoči sezone izgleda bitno drukčiji u odnosu na proljeće. U dresu s medvjedom na prsima više nećemo gledati Hecimovica, Prpic i Kristan su ozljeđeni, Krošelj je otišao u Jesenice, nema ni Guidarellija, Gazdica, Riversa, Rabbita i Rendulića, Don MacLean je pomoćni trener, a u hokejašku mirovinu otišao je Brumerčik. Tu su sad neki novi igrači koji bi trebali biti jamstvo da će se u svlačionici pričati i hrvatskim jezikom.

Stigao je i novi trener Marty Raymond, navodno vrlo dobar i izuzetno oštar po pitanju discipline.

Ako je suditi po rosteru, dojma smo da je nova momčad jača od prošlosezonske, pogotovo na poziciji braniča. U obrani bi trebalo sve prštati od snage, iskustva i kvalitete. Jasno, taj isti roster još uvijek je puno predug i valja očekivati nove čistke nakon Ferde Spajića. Jednostavno, sa 30-ak igrača ne može se igrati Ebel, dakle njih barem pet ili šest će otpasti.

Turnir započinje u petak popodnevnom utakmicom Švicaraca i Nijemaca, a navečer kreću Zagrepčani i Česi. Već u uvodnim susretima valja očekivati dobar hokej, prepun ritma, jer sve momčadi su u završnici priprema i forma sad već polako mora rasti. Medveščak je u Švicarskoj prije tri dana izgubio sve tri utakmice, dvije protiv švicarskih momčadi (među njima i od Zuga koji je u Zagrebu) i jednu od ruske ekipe, no nije razočarao.

Sad je prilika i da su protiv momčadi iz jačih liga uhvati koja pobjeda, što bi svakako bio poticaj dobrom raspoloženju u svlačionici. Za tjedan dana kreće Ebel sezona, a prva domaća utakmica na rasporedu je već u nedjelju. Zagrijavanje počinje!

PETAK
17:00 EV Zug - EHC München
20:00 KHL Medveščak Zagreb - HC Vítkovice Steel

SUBOTA
17.00 EHC München - HC Vítkovice Steel
20.00 EV Zug - KHL Medveščak Zagreb

NEDJELJA
13.00 EV Zug - HC Vítkovice Steel
16.00 KHL Medveščak Zagreb - EHC München