UFC 134

Silva obranio naslov, Minotaur nokautirao Schauba

28.08.2011 u 09:22

Bionic
Reading

Borilački spektakl u Riju de Janeiru opravdao je sva očekivanja. UFC 134 ponudio je ljubiteljima mješovite borbe upravo ono što se i očekivalo. Naime, od pet glavnih borbi večeri četiri su završile nokautom. Anderson Silva obranio je naslov u srednjoj kategoriji, dok je legendarni Minotaur nokautirao Brendana Schrauba

Brazilski Rio de Janeiro bio je središte borilačkog sporta, a organizatori iz UFC-a doveli su vrhunske borce da bi gledateljima priuštili spektakl i u tome su uspjeli. Bilo je pet glavnih borbi večeri. Brazilac Anderson Silva potvrdio je svoju superiornost u srednjoj kategoriji razbivši Japanca Yushina Okaimija te je tako deveti put zaredom obranio naslov svjetskog prvaka.

Legenda MMA-e Antonio Rodrigo Minotauro Nogueira slavodobitno se vratio! Nakon više od godinu dana Minotaur je opet u borilačkom svijetu i pobjeđuje. Ovog puta je legendarni Brazilac svladao Brendana Schauba, kojeg je nokautirao nakon samo nešto više od tri minute borbe.

Gledatelji su imali priliku vidjeti i fantastičnu borbu Mauricija Shoguna Rua, nekadašnjeg prvaka u poluteškoj kategoriji, i Forresta Griffina. Brazilac je osvetio Amerikancu za poraz otprije četiri godine nokautiravši ga odmah nakon minute i pol, polije čega je slijedilo 'gušenje' i kraj borbe.

Od ostalih borbi, Barboza je na bodove dobio Rossa Pearsona, a Bugarin Nedkov je nokautirao Luiza Canea.