NAŠA PRVA MARATONKA

Stublić uoči SP-a: Nema šanse da odustanem

26.08.2011 u 16:37

Bionic
Reading

Lisa Stublić prva će od hrvatskih atletičara i atletičarki nastupiti na SP-u u Južnoj Koreji (u dva sata ujutro u noći s petka na subotu). Ući će u povijest kao prva Hrvatica koja će trčati maraton na jednom velikom natjecanju

'Trener Slavko Petrović rekao mi je da mogu računati na plasman oko tridesetog mjesta, što bi bilo super. Znam da će na startu biti stotinjak maratonki, ali ne vjerujem da će sve završiti utrku', rekla je Lisa.

Hoće li ona izdržati do kraja, s obzirom na to da je čekaju sparno vrijeme i velika vlaga?

'Moram doći do cilja kako znam i umijem. Nema šanse da odustanem, makar se rušila na stazi. Znam da će uz stazu uvijek biti Slavko koji će mi puno pomagati savjetima, budući da je i sam bio sudionik nekoliko maratona', istaknula je Lisa.

Kakva će biti taktika?

'Krenut ću puno laganije na početku kako bih sačuvala što više snage za središnji dio maratona i za sam završetak', istaknula je.

Prije osam godina u Daeguu je na Univerzijadi trčala Ljiljana Ćulibrk, danas direktorica kluba Agram.

'Lisa je u dobroj formi i sigurna sam da će rezultatski dobro proći. Njezina je prednost što je došla samo tri dana prije utrke i neće biti previše izložena golemoj vlazi. Znam da sam na dan tamo morala promijeniti tri do četiri majice. Tamo su u ovo vrijeme česte i kiše, ali to je kiša koju ni ne osjetiš, nimalo te ne rashladi', rekla je Ljiljana Ćulibrk.