OPCIJA BILO I CELJE

Zagreb protiv Kiela ipak u Ledenoj

23.03.2009 u 11:53

Bionic
Reading

Pred rukometašima Croatia osiguranja Zagreba utakmica je četvrtfinala Lige prvaka. U nedjelju, 29. ožujka suparnik im je jaki Kiel, a na početku tjedna zagrebaši nisu znali gdje će ugostiti suparnike

Iako su prošlog tjedna dobili 'usmeni blagoslov' zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će njemački Kiel ugostiti u Areni, rukometaši Zagreb Croatia osiguranja našli su se u problemima. Naime, u Areni će sljedećih dva tjedna biti  inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva radi ispitivanja, pojednostavljeno, statike krovišta.

Naime, danas istječe privremena uporabna dozvola, i Ingra mora izvršiti dodatno ispitivanje kako bi dvorana dobila trajnu uporabnu dozvolu. To znači da sljedećih dana nema nikakvih priredbi na Laništu.

Problem je i taj što se u vrijeme odigravanja utakmice u Zagrebu održava i svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju, pa su čelinici CO Zagreba morali uskladiti termine s klizačicama. Kao opcija nudile su se tri kombinacije. A to su, kako je za tportal rekao direktor Zagreba Bartol Kaleb, igranje u Zadru, Splitu, čak i u Celju. Tijekom ponedjeljka , na pregovorima čelnika organizacijskog odbora SP-a i RK CO Zagreba ipak su usuglašeni termini i Zagreb će u nedjelju, u 17.30 sati, domaćin Kielu ipak biti u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.