LOVAC U MUTNOM

'Ako se London ne umiri, treba mu uzeti OI'

12.08.2011 u 17:40

Bionic
Reading

Engleskom bijesne neredi i član njemačkog parlamenta u tom kaosu vidi priliku za 'usvajanje' Olimpijskih igara koje će se idućeg ljeta održati u Londonu

Član vladajuće koalicije Angele Merkel, Manuel Hoeferlin, za Reuters je iznio svoju olimpijsku teoriju.

'S obzirom na to da se radi o tako velikom događaju, gdje se situacije ne mogu donositi od danas do sutra, želim upozoriti sa masovno nasilje na ulicama Londona i Engleske treba gledati s posebnom pažnjom', načeo je temu politički konzervativac i nastavio:

'Svi pratimo enorman broj policajaca koji su potrebni da se obuzda nasilnike, a zamislite da se nešto slično krene odvijati tijekom Igara. Sa svim tim silnim posjetiteljima sa svih strana svijeta... Tko bi to osigurao, nastao bi apsolutni kaos.'

Kao moguće nove lokacije vidi 'nekoliko zemalja', među kojima se, jasno, ističe Njemačka.

'Posve je jasno da je njemačka infrastruktura dovoljno razvijena za održavanje Igara. Imamo više nego dovoljno novih stadiona i raznih borilišta i spremni smo na takvu opciju', završava parlamentarac.

Njemačka je posljednji put Olimpijske igre ugostila 1972. u Münchenu, a nedavno je jedva primjetno obilježila 75. obljetnicu igara (1936) u Berlinu. Tada je, podsjetimo, sinonim sportskog nadmetanja i zbližavanja grubo iskorišten u propagandne svrhe Hitlera i nacističkog režima.