BANDIĆEVA 'SOCIJALA'

Bolt sigurno dolazi, građani plaćaju tri milijuna kuna

10.08.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Na zanimljivoj su se lokaciji organizatori zagrebačkog mitinga na Hanžeku odlučili održati konferenciju za medije

Na atletskoj stazi broj četiri, na stadionu Mladosti. Zašto? Pa po njoj će za nekih mjesec dana juriti najbrži čovjek današnjice Usain Bolt! Potvrda o dolasku jamajčanskog sprintera došla je i iz usta direktorice mitinga Ivane Brkljačić. Trebala je to biti svečana srijeda, ekskluzivna informacija, bomba, a ispala je tek potvrda riječi Wilfrieda Meerta.

'Zeznuo nas je direktor mitinga Dijamantne lige u Bruxellesu što se izletio. Trebali smo to objaviti tek idući tjedan', otkrila je za početak Ivana Brkljačić.

Nema veze, najvažnije je da Bolt ipak dolazi.

'Proračun je zbog njega dignut na 5,3 milijuna kuna. Grad daje tri milijuna za priredbu na stadionu Mladosti, a sponzori ostatak. Tri su nova sponzora', ističe direktorica mitinga ne želeći otkriti koji su se to dobrotvori 'ukazali' kako bi Zagrebu i Hrvatskoj priuštili dolazak munje s Jamajke.

Potvrda Boltova dolaska imala je trenutačni učinak.

'Prijenos spektakla s Hanžeka ići će u 150 zemalja, a kako bi što više ljudi moglo gledati miting uživo, ići ćemo na maksimalno proširenje kapaciteta stadiona (ne stane više od 10.000 ljudi, nap. a.)', rekla je Brkljačić.

'Privukli smo Bolta jer je morao imati jedan nastup prije Bruxellesa. Zürich mu je bio vremenski preblizu nakon nastupa na SP-u u Daeguu, pa smo ga pridobili za Zagreb', otkrio je menadžer Daniel Wessfeld, na što se Brkljačić nadovezala:

'Bolt neće biti trošak za Zagreb, već zarada'.

Napomenimo samo da cijene ulaznica za Hanžek još nisu određene.