EP U BEJZBOLU

Hrvatska u skupini s prvakom Italijom

05.08.2011 u 17:12

Bionic
Reading

Hrvatska bejzbolska reprezentacija od 7. do 16. rujna 2012. sudjelovat će na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. Natjecat će se u A skupini s Italijom, Grčkom, Švedskom, Španjolskom i Rusijom

U B skupini sudjelovat će Nizozemska, Njemačka, Francuska, Češka, Belgija i Velika Britanija, priopćeno je iz Europske bejzbolske konfederacije. U dalje natjecanje plasirat će se po četiri najuspješnije selekcije iz svake skupine. Prošlo, 31. europsko bejzbolsko prvenstvo održano je u Njemačkoj. Naslov kontinentalnog prvaka osvojila je Italija, druga je bila Nizozemska, treća Njemačka, a četvrta Grčka.

Hrvatska je u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo na nedavnom turniru u zagrebačkom Središću pobijedila sve suparnice: Rumunjsku, Sloveniju, Srbiju i Bugarsku.

Hrvatske boje branili su Igor Marčec, Marin Farkaš, Danijel Levak, Slobodan Gales, Mario Zdelar, Dario Latković, Stefan Rajačić, Nikola Sertić, Ivan Račić, Matko Dabo, Marin Tadić, Zvonimir Ivančan, Filip Berecka, Michel Čurić, Josip Pribilović, Ante Ćurković, Goran Lekić, Ernesto Pereira, Matija Grofelnik, Dejan Marin, Mario Manojlov, Romeil Agladious i Ivan Gambiroža.

Trener je bio Michael Hartley, izbornik Romeil Agladious, a fizioterapeut Igor Segher.

Slobodan Gales, član karlovačke Olimpije i američki student, proglašen je najkorisnijim igračem zagrebačkog turnira.

Hrvatski bejzbolski savez organizaciju natjecanja u novozagrebačkom Središću povjerio je Zagrebu, klubu koji inače igra baš na tom igralištu.

Sudionici su bili zadovoljno organizacijom, a pohvale za primjeran rad zaslužili su Igor Leskovar, Zdenko Ostović, Božidar Rožman, Anđelko Haleš i Zlatko Sršen.

Nije slučajno što se najveće kontinentalno natjecanje održava upravo u Nizozemskoj. To je zemlja koja spada u vrh europskog bejzbola, a dosad je čak 20 puta osvajala naslov najbolje kontinentalne selekcije. Da je ostao u bejzbolu, ističu zagrebački organizatori kvalifikacijskog turnira, svijet palica i loptica bio bi bogatiji za izvrsnog igrača Hendrika Johannesa Cruijffa. No on je otišao u nogomet, a sportski svijet ga pamti obično pod imenom Johan Cruyff.