HRABRI 'ŽAPCI'

Mladost u Budvi izborila četvrtfinale Eurolige

21.03.2009 u 19:22

Bionic
Reading

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti u Budvi su izborili remi kojim su izborili četvrtfinale Eurolige. Protiv Budvanske rivijere koju vodi Veselin Đuho, 'žapci' su odigrali 6:6 (1:1, 1:2, 1:1, 3:2)

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti plasirali su se u četvrtfinale Eurolige nakon što su u odlučujućoj utakmici u Crnoj Gori izborili remi s Budvanskom rivijerom 6:6. Mladosti je bio dovoljan i bod da osigura drugo mjesto u B skupini, dok je domaćinima igrala samo pobjeda.

U posve izjednačenoj utakmici posljednji pogodak na utakmici dao je Frano Karać iz peterca dvije minute prije kraja, a osam sekundi do isteka vremena vratar Mladosti Josip Pavić je obranio udarac iz blizine igrača Budvanske rivijere.

Mladost je natjecanje u skupini završila na drugom mjestu s devet bodova, dvije pobjede, tri remija i jednim porazom, Budvanska rivijera je treća sa sedam bodova, a Jadran iz Herceg Novog kao prvoplasirani prolazi u četvrtfinale. Uz Mladost, u četvrtfinalu je i dubrovački Jug, a ždrijeb je 25. ožujka.

Vaterpolisti Šibenika nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Eurolige nakon što su u odlučnoj utakmici na svom bazenu Crnica izgubili od crnogorskog primorca iz Kotora sa 17:7. Šibenčanima je za prolaz trebala pobjeda do koje protiv vrlo jakog Primorca nisu uspjeli doći, pa su ostali treći u skupini C sa sedam bodova. Šibenčani su ove sezone prvi puta igrali u Euroligi. Istovremeno, Jug je kao drugi prošao u četvrtfinale iz skupine A nakon što su poraženi u Napulju od prvaka Europe Pro Recca sa 9:8 (1:1, 2:3, 3:2, 3:2). Talijani i Dubrovčani su lani igrali finale Eurolige.

Hrvatski vaterpolo će u četvrtfinalu Eurolige predstavljati Mladost i Jug, a ždrijeb je 25. ožujka u Rimu. Uz Mladost i Jug među osam najboljih momčadi Staroga kontinenta su još Pro Recco, Primorac, Jadran Herceg Novi, Partizan i Vasas.