PH U ATLETICI

Lisa za 18 sekundi poboljšala rekord na 5000 m

01.08.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Najkvalitetnije rezultate postigli su bacači diska Roland Robert Varga i Martin Marić, dok je Horvat s motkom preskočio 5,30 metara

Tri državna rekorda postignuta su na dvodnevnom hrvatskom atletskom prvenstvu u subotu i nedjelju na stadionu zagrebačke Mladosti uza Savu. Novi su rekorderi Lisa Christina Stublić (Zagreb-Ulix) na 5000 m, motkaš Ivan Horvat (Slavonija-Žito, Osijek) i kuglašica Valentina Mužarić (Agram, Zagreb) u juniorskoj konkurenciji. No pođimo redom.

Prvog natjecateljskog dana atletske gledatelje je razgalio rezultat Lise Christine Stublić u utrci na 5000 metara. Lisa je tu dionicu pretrčala za 16:08,33. Istodobno je poboljšala svoj dosadašnji rekordni doseg za 18 sekundi!

Drugog natjecateljskog dana, po ljepšem, sunčanijem i ugodnijem vremenu, u središtu zanimanja našao se Ivan Horvat. Odjednom, gledatelji su poglede svrnuli prema tom mladom motkašu, još junioru, rođenom 1993. godine.

Prolomio se pljesak, začula se graja s tribina kad je Ivan u drugom pokušaju s motkom preskočio letvicu postavljenu na 5,30 m. Svoj dosadašnji rekord nadmašio je za četiri centimetra.

Juniorski rekord u bacanju kugle postigla je Valentina Mužarić (Agram, Zagreb) bacivši kuglu 15,74 m. Stručnjaci su bili jednodušni u ocjeni da su najkvalitetnije rezultate postigli bacači diska. Roland Robert Varga (Dinamo-Zrinjevac, Zagreb) hitnuo je disk 64,26 m, a Martin Marić (ASK, Split) 61,58 m. U konkurenciji 20 klubova najuspješniji su bili Dinamo-Zrinjevac (ukupno osvojio 31 medalju), Agram (12) te Zagreb-Ulix, Kvarner-Autotrans (Rijeka), Mladost (Zagreb), Varaždin i Ask (svi po devet odličja).