FINALE UMAGA

'Kauboj' Dolgopolov bolji od Čilića

31.07.2011 u 23:14

Bionic
Reading

Marin Čilić, 31. igrač na svjetskoj ljestvici, u svom prvom finalu na terenima Stelle Marisa nije uspio otići do kraja. Bolji od njega bio je Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov. 'Kauboj', koji je poprilično dobro kombinirao igranje i noćni život slavio je s 2:1 u setovima - 6:4, 3:6, 6:3 za dva sata i 14 minuta igre

Ukrajinac, 26. tenisač svijeta, u prvom je setu odmah na početku oduzeo servis Čiliću, a svoj sigurno držao do kraja seta te ga dobio 6:4.

U drugom je setu Čilić tek kod rezultata 4:3 za njega imao prve prilike za oduzimanje servisa (15:40). Prvu nije iskoristio, ali drugu jest i poveo je 5:3. Svoj je servis bez problema osvojio te izjednačio u setovima na 1:1 nakon 6:3 u drugom setu.

Treći set - preslika prvoga. Dolgopolov je uzeo prvi Čilićev servis gem i poveo 3:0, nakon što je uzeo dva svoja servisa. Pri 3:0 Ukrajinac je imao 15:40 na servis našega tenisača, no Međugorac se izvukao da bi već u sljedećem gemu on oduzeo servis Dolgopolovu i smanjio na 3:2.

Novi problemi za hrvatskog tenisača već u sljedećem gemu, Dolgopolov je poveo 30:0, Marin došao do 30:30, a onda napravio dvostruku servis pogrešku. Break priliku ukrajinski igrač nije iskoristio. U najdužem gemu meča, nakon nekoliko spašenih break prilika i niza izjednačenja, Čilić je ipak osvojio svoj servis za 3:3.

Kod 4:3 za Ukrajinca, Čilić je opet loše otvorio svoj servis. Dolgopolov je došao do 0:40 i iskoristio drugu break priliku te na svom servisu iskoristio drugu meč loptu i došao do prvog naslova karijere.

Bio je to prvi međusobni susret te dvojice tenisača, a Dolgopolov nakon Umaga vodi 1:0.