BRONČANI VATERPOLISTI

Pavić: Iz nokauta do utakmice iz snova

30.07.2011 u 16:05

Bionic
Reading

Nakon poraza od Italije, hrvatski vaterpolisti smogli su snage da u utakmici za treće mjesto svladaju Mađare (12:11) te se tako okite svjetskom broncom

'Barakude' su nastavile niz. I na trećem Svjetskom prvenstvu zaredom su se okitile medaljom. U Melbourneu 2007. osvojeno je zlato, dvije godine kasnije u Rimu vaterpolisti su bili brončani, a u Šangaju je ponovljeno treće mjesto. Sreći hrvatskih reprezentativaca nije bilo kraja.

'Bila je to utakmica iz snova. Kad se kaže vratili smo se u utakmici za broncu i pokazali karakter, to zvuči kao floskula, ali ovoga puta uistinu je tako', rekao je vratar Josip Pavić te dodao:

'Bili smo u totalnom nokautu nakon Italije i samo prave, velike momčadi se mogu vratiti na ovakav način. U završnici smo malo pali, ali trebalo je doći protiv Mađara na pet razlike. Imamo ogroman potencijal i ja se nadam da ćemo u budućnosti nastaviti s ovakvim velikim stvarima.'

Osim Pavića, jedan od junaka bio je i strijelac četiri pogotka Miho Bošković.

'Krenuli smo odlično, odigrali smo vrhunsku utakmicu, iako su nas Mađari u završnici stizali. Šteta što ovo nije bio finale, a mogao je biti', bio je jasan Bošković.